Companii

Un start-up pe zi: La 22 de ani, Dorin Olteanu din Moeciu a investit 500.000 euro într-un restaurant în Bran

Un start-up pe zi: La 22 de ani, Dorin Olteanu din Moeciu...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.01.2019, 18:35 1994

Restaurantul D.O.R. din Bran şi-a bugetat în 2019 afaceri de 2 milioane de lei l 70% din materia primă este achiziţionată de la producătorii locali.

Dorin Lucian Olteanu (22 ani), un tânăr din comuna Moeciu, judeţul Braşov, care a copilărit în restaurantul deţinut de părinţii săi, a urmat tradiţia familiei, iar în luna mai a anului trecut a deschis restaurantul D.O.R. din Bran, printr-o investiţie de 500.000 de euro. Planul de business arată că restaurantul va începe să producă profit după primii cinci ani de activitate, a spus pentru ZF Dorin Lucian Olteanu, proprietar al businessului.

„În 1996 când m-am născut, părinţii mei deţineau deja o afacere în industria ospitalităţii, înfiinţată în anul 1991- era primul restaurant din comuna Moeciu. Crescut într-un astfel de mediu, după terminarea liceului am cerut bani părinţilor pentru o investiţie în înfiinţarea restaurantului DOR din Bran, angajându-mă să returnez banii primiţi în 10 ani. Investiţia a fost de 500.000 de euro, iar calculele arată că în 5 ani restaurantul o să producă suma investită şi va începe să fie pe profit”, a spus tânărul antreprenor. Cea mai mare parte din bani a fost investită în amenajarea interioară a restaurantului, în detalii şi decoranţiuni, dar şi în pregătirea personalului. În prezent, personalul resturantului este format din 17 angajaţi, antreprenorul adăugând că nu se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte forţa de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO