Antreprenoarea Oana Cîmpeanu din Buzău a renunţat la jobul stabil din sectorul bancar şi a pariat aproape 60.000 de euro pe producţia de căpşune, mere şi pere deshidratate sub brandul Rogvaiv. Start up-ul Rogvaiv Absolut, înfiinţat în 2017, mizează pe afaceri de 15.000 de euro anul acesta, în primele şase luni de funcţionare, compania începând activitatea de producţie în iunie 2018.
„Ideea prelucrării fructelor autohtone a apărut în primul rând din dorinţa de a regăsi pe rafturile magazinelor produse naturale, fără zahar, fără conservanţi, aditivi. Cautăm o altă abordare faţă de abundenţa de fructe confiate din import, care se îneacă în zahar şi nu numai. Există un surplus de fructe care trebuie categoric valorificat, prin diverse forme: deshidratare, fierbere, coacere şi altele. Am studiat piaţa şi am constatat că există o oportunitate de business în acest domeniu“, a spus Oana Cîmpeanu, director general al Rogvaiv Absolut.