Companii

UN START-UP pe ZI: S-au inspirat din conceptul librăriei Cărtureşti şi au pornit cu 10.000 de euro Mansarda Copiilor

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

26.01.2014, 09:36 1248

Alina, 25 de ani şi David Alexandru, 26 de ani, doi absolvenţi de finanţe-bănci, au deschis în luna septembrie a anului trecut un magazin de jucării cu profil educativ în care au investit peste 10.000 de euro.

La începutul acestui an Mansarda Copiilor a intrat şi în mediul online, iar pe rafturile virtuale ale magazinului cei doi tineri au reuşit să plaseze în jur de 3.000 de jucării, dar şi cărucioare, scaune auto pentru copii sau biciclete şi trotinete.

Alina şi David, ea din Călăraşi, el din Vaslui, nu sunt însă la primul pas în antreprenoriat. Ei administrează, prin intermediul unei firme înfiinţate în urmă cu trei ani, trei magazine Mega Image Shop & Go, în care au 20 de angajaţi.

„În momentul în care ne apropiam de absolvirea facultăţii am început să ne gândim la opţiunile pe care le aveam odată licenţiaţi. Puteam fie să ne angajăm într-o multinaţională, dar ştiam deja cum funcţionează şi nu era un drum pe care am fi vrut să mergem, fie să ne facem curaj şi să pornim pe cont propriu. Toată lumea era atunci încă destul de speriată de criză şi creditele se acordau foarte greu. Am făcut rost de bani de la prieteni şi cunoştinţe“, spune David Alexandru, care înainte de a prelua administrarea celor trei  magazine Shop & Go, a fost şi francizor pentru reţeaua de magazine de proximitate Mic.ro deţinut de Dinu Patriciu.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO