Companii

Un startup din România şi unul din Danemarca au fost selectate pentru prima ediţie a acceleratorului de afaceri Alpha Hub din CLuj Napoca

Un startup din România şi unul din Danemarca au fost...

Autor: Roxana Rosu

04.03.2019, 11:39 365

Peste 200 de startup-uri din 54 de ţări au participat la prima ediţie a Alpha Hub, acceleratorul de parteneriate corporate lansat în Cluj-Napoca de Paddy Power Betfair, o companie din Financial Times Stock Exchange 100, două dintre aceste proiecte, Mindway AI  (Danemarca) şi Pamble (România), fiind selectate pentru parteneriate exploratorii.

Programul care s-a desfăşurat între 20 noiembrie şi 4 decembrie 2018 a avut scopul de a identifica tehnologii şi produse care completează iniţiativele interne de inovare ale Paddy Power Betfair.

Acceleratorul a fost dezvoltat şi lansat în parteneriat cu Risky Business şi Techsylvania, oferind startup-urilor o cale mai uşoară pentru explorarea unor oportunităţi de colaborare corporate.

“Când abordează companii mari, startup-urile pot să îşi petreacă luni întregi doar încercând să obţină o întâlnire. Din acel punct, mai poate dura încă un an până la stabilirea unei colaborări. Programe precum Alpha Hub pot ajuta startup-urile şi corporaţiile să exploreze posibilele parteneriate într-un mod eficient şi util”, a declarat Jennifer Austin, partener Risky Business.

Prima ediţie a Alpha Hub a fost dedicată domeniului Responsible Gambling (Joc Responsabil) şi a atras peste 200 de aplicatii din 54 de ţări. Seria inaugurală de startup-uri acceptate în program include şapte companii, cu fondatori din România, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Irlanda, Grecia, Danemarca şi Turcia. În final, două startup-uri au fost selectate pentru parteneriate exploratorii: Mindway AI şi Pamble.

Mindway AI, o companie daneză, foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta companiile să detecteze primele semne ale comportamentului compulsiv al jucătorilor. Startup-ul a primit o investiţie angel de 300.000 de euro anul trecut şi urmează să deschidă o nouă rundă în a doua jumătate a lui 2019.

Pamble, un startup românesc pre-seed, dezvoltă prima aplicaţie de tip companion pentru o abordare integrată a comportamentelor problemă ale jucătorilor. “Conduc propria firmă de development, Wolfpack Digital, de 4 ani, iar acum, dupa ce am ajuns la peste 40 de angajaţi, explorăm dezvoltarea propriilor produse. Elaborarea unei strategii împreună cu liderii Paddy Power Betfair m-a ajutat să înţeleg şi mai bine atât domeniul Responsible Gambling, cât şi modul de creare a parteneriatelor corporate, nepreţuite pentru dezvoltarea Pamble.”, a declarat CEO-ul companiei, Georgina Lupu Florian .

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO