Companii

Una dintre cele mai mari tranzacţii între antreprenori: Fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, preiau 30% din Farmacia Tei şi Bebe Tei, un business total de 275 mil. euro. Tranzacţia este estimată de ZF la 70-90 mil. euro

Una dintre cele mai mari tranzacţii între antreprenori:...

Autor: Cristina Roşca

13.04.2022, 10:00 587

Fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, au preluat 30% din Farmacia Tei şi Bebe Tei, un business antreprenorial românesc deţinut de Roxana Maftei. Cele două părţi implicate nu au comunicat valoarea tranzacţiei, însă ea este estimată de ZF la 70-90 mil. euro pe baza datelor existente.

Prin prisma mărimii celor două afaceri implicate în tran­zacţie - grupul Tei şi Pavăl Holding (vehiculul de inves­ti­ţii al fraţilor Pavăl, prin care s-a făcut mutarea) -, aceasta este una dintre cele mai importante tranzacţii din economia locală ce au şi la vânzare şi la cumpărare antreprenori locali.

Sub noua structură a acţionariatului, miza va fi de dez­voltare, pe o piaţă puternic concurenţială, mai ales în retai­lul farma, unde Farmacia Tei se bate cu Catena, Sensiblu, Dona sau HelpNet. Modelul de business e însă diferit. Sub brandul Farmacia Tei sunt astăzi şase unităţi, pe când sub Bebe Tei sunt cinci.

Pavăl Holding este vehiculul de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, prin care antreprenorii investesc inclusiv în companii listate la Bursa de la Bucureşti. Pavăl Holding deţine participaţii la companii precum Alro Slatina, Transelectrica, Cemacon, Electrica sau Dedeman. Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl au construit în jurul Dedeman cel mai puternic grup antreprenorial românesc, dar şi cea mai profitabilă companie mare din regiunea Europei de Sud-Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO