Companii

Unde e criza? Şapte hoteluri cu 900 de camere, gata să fie deschise în acest an. Anul 2023 ar putea fi anul cu cele mai multe unităţi noi în România. Investiţia totală în şapte hoteluri care vor fi deschise anul acesta va depăşi 100 milioane euro, conform estimărilor ZF

Unde e criza? Şapte hoteluri cu 900 de camere, gata să...

Autor: Miruna Diaconu

06.01.2023, 00:08 17280

  Novotel Living, Radisson Blu Timişoara şi Mercure Sibiu Parc sub Arini sunt trei dintre hotelurile care urmează a fi deschise anul acesta.

Anul acesta vor fi deschise şapte noi hoteluri de patru şi cinci stele, conform unei analize făcute de ZF pe baza datelor din piaţă. Oraşele care vor adăuga noi hoteluri în portofoliul local sunt Timişoara, Sibiu, Braşov, Sinaia şi Bucureşti. Astfel, în piaţa locală vor fi adăugate 900 de camere clasificate la patru şi cinci stele.

Valoarea totală a investiţiilor în hotelurile care vor fi date în folosinţă anul acesta va depăşi 100 mil. euro, conform estimărilor ZF. Din cele şapte hoteluri, cinci unităţi vor fi deschise sub un brand internaţional, dintre care patru cu un nume din portofoliul Accor, grupul internaţioanal hotelier cu cea mai rapidă expansiune pe plan local.

Radisson Blu Timişoara ar fi trebuit deschis mai devreme de anul 2023, însă pandemia şi problemele apărute ulterior au stopat pentru o perioadă lucrările. Hotelul face parte din proiectul ISHO, dezvoltat de compania Mulberry Development, controlată de omul de afaceri Ovidiu Şandor. Pe lângă zona de ospitalitate, proiectul include clădiri de birouri şi zonă rezidenţială. Hotelul va avea 160 de camere, iar investiţia este de 16 milioane de euro, suma anunţată de antreprenor la începutul anului trecut.

Grupul Nordis, care a finalizat deja hotelul de la malul mării, va inaugura anul acesta două proiecte noi în zona de ospitalitate. Astfel, grupul a investit în două hoteluri în Braşov şi Sinaia care vor avea 158, respectiv 164 de camere. Investiţia în cele două unităţi de cazare se ridică la 68 milioane euro. La fiecare din proiectele sale, Nordis are şi o componentă rezidenţială, astfel că o parte din spaţiile de cazare sunt destinate turiştilor, iar o parte sunt destinate vânzării, însă acestea pot fi închiriate în regim hotelier la rândul lor.

Totodată, 2023 vine cu o premieră pentru piaţa din Bucureşti, unde va fi deschis primul hotel din România şi din Europa de Est sub brandul Novotel Living, din portofoliul Accor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO