Companii

Unde lucrează cei mai mulţi dintre cei 1.700 de angajaţi ai Strabag din România? Estul şi sudul ţării au absorbit cei mai mulţi muncitori

Sky Tower, parte a portofoliului Strabag

Sky Tower, parte a portofoliului Strabag

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.07.2022, 17:00 542

♦ „În România, numărul de angajaţi este în continuă creştere. Investim în mod special în recrutarea şi în formarea continuă a angajaţilor noştri“.

Cei mai mulţi angajaţi ai grupului austriac Strabag de pe plan local - peste 1.000 - sunt concentraţi în zonele de sud şi de est României, conform raportului anual al grupului aferent anului 2021. Astfel, aproape 1.200 de oameni sunt responsabili de reali­zarea unor proiecte în general de infrastruc­tură, situate în judeţe precum Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj sau Vâlcea.

De precizat este că, pe lângă Strabag SRL - care figurează la Ministerul de Finanţe cu 1.145 de salariaţi în 2021, grupul mai include şi alte firme pe plan local. Este vorba despre Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL Cluj, Bitunova, District Development, Mineral Rom şi Zublin România, se mai arată în raport.

Printre contractele semnate doar în 2021 pentru proiecte care se află în zona de sud a României, se numără, potrivit Confidas.ro, modernizarea unei linii de tratare mecano-biologică în Malovăţ, judeţul Mehedinţi (420.000 de lei), amenajarea unor terenuri de sport, reparaţii ale locurilor de parcare, asfaltarea parcării spitalului orăşenesc din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, reparaţii ale unor străzi în Caransebeş, judeţul Caraş-Severin (1,5 mil. lei), întreţinerea carosabilului unor drumuri din Dolj şi Vâlcea (2,8 mil. lei) şi altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO