Companii

Unde merg echipamentele de protecţie livrate de Viggo Fashion International?

Unde merg echipamentele de protecţie livrate de Viggo...

Autor: Florentina Niţu

26.03.2020, 13:43 970

Reprezentanţii Viggo Fashion International, companie ce a încheiat două acorduri cadru cu statul, de 88 milioane de lei, pentru a furniza combinezoane şi viziere de protecţie, în contextul epidemiei de coronavirus, spun că vor livra primele viziere de protecţie săptămâna viitoare către o unitate militară, urmând ca apoi să fie distribuite în instituţiile în care va fi nevoie de ele. Firma nu confecţionează aceste produsele, ci le importă.

„Săptămâna viitoare aducem primele echipamente în România. Acum toată echipa lucrează pentru a se întâmpla totul cât mai rapid. Echipamentele de protecţie vor merge la către o unitate militară, iar de acolo reprezentaţii grupului pentru situaţii de urgenţă le vor distribui în unităţile spitaliceşti sau în instituţiile în care va fi nevoie de ele”, a spus Ionuţ Marin, administratorul Viggo Fashion International.

El a adăugat că nu poate da detalii despre ţările din care importă produsele, cine sunt producătorii sau ce număr de bucăţi va fi livrat în prima tranşă. Conform datelor publice, livrarea se face etapizat pe parcursul a 45 de zile calendaristice.Anterior, reprezentantul companiei a spus că a încheiat deocamdată un singur contract cu Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) pentru jumătate din cantitatea de viziere de protecţie stabilită în acordul cadru, adică pentru 875.000 de bucăţi. Acordul, în valoare de 33 mil. lei a fost încheiat pentru 1,75 milioane de viziere de protecţie. Practic, o vizieră de protecţie este 18,85 de lei.

Un manager al unui lanţ de farmacii întrebat de ZF spune că vizierele pot fi dezinfectate, fiind folosite mai ales în procedurile stomatologice până acum. În cazul în care aceste viziere pot fi reutilizabile, nu este clar motivul pentru care statul a decis să achiziţioneze 1,7 milioane de bucăţi, în condiţiile în care personalul sanitar din România numără 55.000 de medici şi 130.000 de asistente medicale.

Viggo Fashion International SRL a semnat un acord cadru de 54 mil. lei şi pentru furnizarea a 500.000 de combinezoane.

Brandul Viggo este deţinut de Ionuţ Marin şi Cătălin Botezatu. În 2018, ultimul an pentru care există date publice disponibile, businessul a avut o cifră de afaceri de 5,1 mil. lei şi o pierdere de 300.000 de lei şi un număr mediu de 20 de angajaţi, potrivit datelor de la ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO