Companii

Unde merg străinii care îşi petrec vacanţa în România? Germanii preferă city breakurile şi litoralul, iar italienii vin pentru Delta Dunării

Unde merg străinii care îşi petrec vacanţa în...

Autor: Miruna Diaconu

01.03.2021, 18:15 2943

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, cei mai mulţi turişti ajunşi în Bucureşti, în oraşele de reşedinţă şi în zona staţiunilor de pe litoralul românesc au fost germanii.

Cele mai vizitate locuri din România de către turiştii străini au fost marile oraşe, care au primit anul trecut peste 364.000 turişti, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Cu toate acestea, cei mai mulţi turişti străini ajunşi în marile oraşe au fost germanii, în număr de peste 45.000 în 2020. Dintre turiştii străinii, cei mai mulţi ajunşi anul trecut în Delta Dunării au fost italienii.

Germanii nu vin în România doar pentru city-break-uri, ci şi pentru staţiunile de pe litoralul românesc. Germanii nu iau cu asalt doar litoralul românesc, ci şi pe cel al vecinilor bulgari, astfel că, printre cei mai mulţi turişti străini ajunşi în Bulgaria sunt germanii. Totodată, trasele turistice din România au fost anul trecut cel mai mult frecventate de către germani din totalul turiştilor străini, cu un număr de peste 7.400 de turişti anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO