Companii

Unde petrec românii Revelionul în acest an

Unde petrec românii Revelionul în acest an

Autor: Dana Ciriperu

13.12.2014, 11:03 268

Mai puţin de 4% dintre locuitorii oraşelor vor pleca în destinaţii din străinătate cu ocazia Revelionului din acest an, în timp ce 91% dintre orăşeni vor petrece trecerea dintre ani în ţară, acasă, la prieteni, la restaurant sau într-o staţiune.

Dintre cei care vor sta de Revelion în ţară, 68,8% vor petrece alături de familie, prieteni în propriile locuinţe sau ale prietenilor, 13,3% vor merge la un restaurant, în timp ce 13,2% vor petrece într-o staţiune montană/balneară din România, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Mednet Marketing Research Center.

În ceea ce priveşte suma alocată pentru Crăciun şi Revelion, locuitorii din Bucureşti şi oraşele de peste 100.000 de locuitori au pus deoparte în acest an 1.575 de lei, nivel comparabil cu cel din decembrie 2013.

Raportat la salariul mediu net din România, de 1.700 de lei în prezent, bugetul pentru sărbători al locuitorilor din marile oraşe reprezintă 93% din acest venit. În România însă, un milion de salariaţi trăiesc cu un salariu minim de 900 de lei brut lunar. 

Studiul Mednet a fost realizat pe un eşantion de 800 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani,  din marile oraşe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO