Companii

Unicarm, deţinut de Vasile Lucuţ, se apropie de primul miliard: a încheiat 2022 cu 965 mil. lei, plus 35%

Unicarm, deţinut de Vasile Lucuţ, se apropie de primul...

Autor: Florentina Niţu

05.06.2023, 00:07 2099

Unicarm, unul dintre cei mai mari jucători din retail cu capital autohton, controlat de Vasile Lucuţ, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 965 de milioane de lei, în creştere cu 35% faţă de anul precedent, şi un profit net de 19 milioane de lei, dublu faţă de cel din 2021, conform datelor oferite de reprezentanţii săi. Unicarm a răspuns la întrebările ZF trimise cu ocazia realizării catalogului Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2023, acesta fiind un jucător important şi pe piaţa cărnii.

„În ultimii doi ani, se înregistrează o creştere a cifrei de afaceri şi a profitului, ca urmarea a implementării măsurilor de reînnoire a produselor realizate pe toate sectoarele de producţie: carne, lactate, îngheţată şi panificaţie. Concomitent, a fost reorganizată şi modernizată şi reţeaua de magazine, asigurându-se un spaţiu de expunere mai mare cu circa 30% şi o flexibilitate sporită pentru satisfacerea nevoilor clienţilor noştri. Urmărim creşterea cifrei de afaceri, în condiţii de eficienţă maximă, în funcţie de condiţiile existente la nivel macroeconomic”, a spus Vasile Lucuţ.

Antreprenorul a pus bazele businessului în 1994 şi a acum Unicarm are o reţea de peste 100 de magazine în toată ţara, şase fabrici de producţie de carne de porc sau vită, produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie, lactate, îngheţată şi conserve, şi 2.600 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO