Companii

UniCredit spera sa gestioneze o flota de 600 masini

20.07.2007, 19:09 39

Compania de leasing operational si management de flote auto UniCredit Administrare vizeaza sa gestioneze flote de peste 600 de autoturisme pana la sfarsitul acestui an, a declarat ieri directorul general al UniCredit Leasing Corporation, Septimiu Postelnicu.
UniCredit Leasing Corporation si-a externalizat, in primul trimestru, activitatile de leasing operational si administrare de flote catre compania nou infiintata UniCredit Administrare, in conformitate cu reglementarile legislative in domeniu.
Pana in prezent, firma a incheiat contracte pentru opt flote auto, unele apartinand unor companii multinationale, iar altele detinute de firme romanesti.
"Este un segment care se structureaza inca, echipa UniCredit Administrare este restransa, insa foloseste infrastructura UniCredit Leasing. Incercam sa integram cat mai multe activitati comune in nucleul companiei de leasing", a afirmat Postelnicu.
Printre firmele de leasing care si-au externalizat aceste operatiuni se numara TBI Leasing, Porsche Leasing, Motoractive si BRD Sogelease.
Pe acest segment opereaza deja jucatori importanti, precum ALD Automotive, Sixt New Kopel, Fleet Management Services si, mai nou, compania olandeza LeasePlan, controlata de Volkswagen.
Postelnicu a mai anuntat ca societatea intentioneaza sa finanteze, in a doua jumatate a anului, proiecte imobiliare de circa 25-30 mil. euro, purtand discutii avansate pentru zece astfel de proiecte, a declarat ieri directorul general al companiei, Septimiu Postelnicu.
"Suntem in discutii avansate pentru finantarea a zece proiecte de real estate, care se vor finaliza in a doua jumatate a acestui an", a afirmat Postelnicu. In primul semestru, compania a semnat sase contracte pentru finantarea in leasing a unor proiecte imobiliare, cu o valoare a activelor de 21 mil. euro, reprezentand o cota de 9,53% in portofoliul firmei.
Unul dintre aceste contracte a vizat o cladire de afaceri, aflata inca in constructie, iar restul reprezinta spatii comerciale si logistice, precum proiectele Brico Expert ale grupului Arabesque. UniCredit Leasing Corporation a finantat in primul semestru bunuri de 220,31 mil. euro, vizand pentru sfarsitul anului sa depaseasca 500 mil. euro. "Am modificat previziunile datorita rezultatelor obtinute in primul semestru, mai bune decat ne asteptam", a explicat Postelnicu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO