Companii

Unifarm, despre testele pentru depistarea coronavirus: Intenţionăm să facem prevenţie şi să testăm la scară largă

Unifarm, despre testele pentru depistarea coronavirus:...

Autor: Georgiana Mihalache

16.03.2020, 13:34 922

Unifarm, distribuitorul naţional de medicamente, spune că se gândeşte la posibilitatea testării la scară largă a populaţiei în contextul crizei din cauza coronavirusului.

Măsura de testare a populaţiei a fost luată de Singapore de exemplu, care reuşeşte să ţină sub control evoluţia virusului, având la momentul transmiterii ştirii 226 de cazuri, dintre care 105 vindecate.
„Intenţionăm să facem prevenţie şi să testăm la scară largă . Sunt mai mulţi producători de la care luăm testele - Coreea de Sud, China, Japonia, noi le luăm direct de la producători sau de la distribuitorii oficiali. Sunt două tipuri de teste, testele rapide, al căror rezultat este dat în 5-10 minute, şi testele PCR, al căror rezultat este în 6-8 ore”, a spus Adrian Ionel, directorul Unifarm.
Stocul distribuitorului naţional este de 10.000 de teste PCR (reacţia de polimerizare in lanţ - n.red.), al căror rezultat este disponibil în 6-8 ore de la testare, şi 40.000 de teste rapide, cu un timp de rezultat de până în 10 minute.

„Testele rapide sunt asemănătoare ca prelevare exudatului pentru gripă, diferă mediul de cultură în care sunt păstrate”, a mai spus Adrian Ionel.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală, potrivit informării grupului de comunicare strategică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO