Companii

Unilever cumpără FruFru, iar cinci dintre acţionari fac exitul din companie. Mihai Simiuc, fondator al FruFru, îşi păstrează pachetul de 25% din acţiuni. „Vrem să dezvoltăm businessul, să producem mai mult.“

Unilever cumpără FruFru, iar cinci dintre acţionari...

Autor: Cristina Bellu, Florentina Niţu

05.07.2019, 00:07 3345

Gigantul anglo-olandez Unilever, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa locală a bunurilor de larg consum, intenţionează să achiziţioneze 75% din compania antreprenorială Good People, care comercializează alimente proaspete sub brandul Frufru, o afacere fondată în urmă cu 13 ani de Mihai Simiuc. Parteneriatul vizează creşterea businessului în valoare şi în volum.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită.

„Vrem să dezvoltăm businessul, în linii mari vrem să producem mai multă mâncare, mai sănătoasă şi să ajungem la cât mai mulţi consumatori. Este o piaţă în dezvoltare şi avem tot mai multă cerere“, a spus pentru ZF Mihai Simiuc. El a adăugat că plănuieşte să crească şi numărul de angajaţi. În prezent, compania are 130 de angajaţi şi 300 de puncte de vânzare proprii, potrivit antreprenorului.

Mihai Simiuc va rămâne acţionar minoritar în companie cu 25% din acţiuni, în timp ce Sergiu Neguţ, Philip Hausmaninger, Johann Heubach, Maria Brujan şi Marius Gavril, ceilalţi acţionari, ar urma să iasă din acţionariatul companiei.

Compania a raportat afaceri de 34 de milioane de lei în 2018, plus 27% faţă de anul precedent, în timp ce profitul s-a triplat până la valoarea de 842.626 lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

În 2016, FruFru s-a împrumtat de la investitori de pe Bursă printr-o emisiune de obligaţiuni pe sistemul AeRo, destinat finanţării companiilor mici. Compania a strâns atunci 1 milion de euro de la investitori, iar scadenţa este martie 2021. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO