Companii

Unilever începe implementarea angajamentelor asumate pentru preluarea Betty Ice

Unilever începe implementarea angajamentelor asumate...

Autor: Departamentul Economic

06.03.2019, 12:29 321

Unilever  face primul pas în implementarea angajamentelor asumate faţă de Consiliul Concurenţei pentru a putea prelua Betty Ice şi face publică lista locaţiilor din care companiile îşi vor retrage vitrinele frigorifice, informează Consiliul Concurenţei. 

Lista poate fi consultată pe pagina web a autorităţii de concurenţă.

Anul trecut, autoritatea pentru concurenţă a autorizat cu condiţii preluarea Betty Ice de către Unilever South Central Europe SA.

În cadrul analizei efectuate de Consiliul Concurenţei, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale legate de compatibilitatea operaţiunii de concentrare economică cu un mediu concurenţial normal pe piaţa naţională a producţiei şi comercializă rii îngheţatei impuls, din cadrul segmentului de comerţ tradiţional.

Pentru a înlătura îngrijorările autorităţii de concurenţă, Unilever s-a angajat să retragă între 3000 şi 5500 de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional. Măsura propusă urmează să fie menţinută pentru sezoanele de îngheţată 2019 şi 2020.

Rezultatul acestor demersuri va fi reducerea cotei de piaţă combinată a Unilever şi Betty Ice, la circa 40%.

Grupul Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă şi produse de îngrijire personală.

Activitatea principală desfăşurată de Betty Ice constă în producţia şi distribuţia de îngheţată industrială şi distribuţia produselor alimentare congelate (fructe, legume, carne, peşte şi foietaj congelat).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO