Companii

Unilever investeşte 6-7 milioane de euro în dublarea producţiei din fabrica Betty Ice

Unilever investeşte 6-7 milioane de euro în dublarea...

Autor: Cristina Roşca

27.02.2019, 00:07 1530

Unilever, gigantul anglo-olandez care a preluat businessul Betty Ice de la antreprenorul Vasile Arme­nean, a început investiţiile în fabrica din Suceava astfel încât unitatea de producţie să realizeze pe lângă îngheţata Betty Ice şi alte produse printre care Napoca, un alt brand românesc de profil realizat în ultimii cinci ani în Bulgaria.

„În perioada imediat următoare, fabrica va produce întreaga gamă Betty, ca şi până acum, la care se va adăuga mare parte din produsele Napoca, câteva (tipuri de - n.red.) Eskimo, dar şi o serie de repere pentru pieţe din vestul Europei“, spune Ionuţ Ilie, executivul român care conduce businessul de îngheţată al grupului de pe cinci pieţe, respectiv România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru şi Moldova.

Capacitatea totală de producţie a fabricii din Suceava, astăzi, este de 60-80 tone pe zi, iar anul acesta va fi acoperită aproape în totalitate, conform informaţiilor furnizate de Vasile Armenean, antreprenorul care a fondat businessul Betty Ice şi care conduce acum businessul cu îngheţată al Unilever în România.

„Nu doar că ne gândim să investim la Suceava, am şi făcut-o deja. Din noiembrie se derulează un plan de investiţii de aproximativ 6-7 mil. euro ce vizează extinderea capacităţii de producţie şi stocare. Pe scurt, producţia se dublează“, a mai spus Ionuţ Ilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO