Companii

Unio Satu Mare: afaceri mari, profit mic

01.06.2005, 19:58 863

Producatorul de echipament tehnologic Unio Satu Mare a obtinut in primele trei luni o cifra de afaceri de 4,2 milioane de euro (156 de miliarde de lei), in crestere cu 5,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul s-a mentinut insa la un nivel relativ redus fata de afacerile companiei, la doar 34.600 de euro pentru primul trimestru.

Reprezentantii companiei nu au fost disponibili in cursul zilei de ieri pentru informatii suplimentare.

In aprilie, Unio s-a angajat sa produca componente pentru concernul german Michael Weining, in cadrul unui contract in valoare de doua milioane de euro. Semnarea contractului cu grupul german specializat in productia de masini pentru prelucrarea lemnului a avut loc in cadrul targului tehnic Hannovermesse 2005.

In ianuarie, la Unio a inceput fabricarea unor linii de asamblare pentru mai multe fabrici Mercedes din lume, proiect realizat in colaborare cu un alt concern german, Kuka.

Productia destinata unei noi fabrici Mercedes urmeaza sa fie realizata in totalitate la Satu Mare, beneficiarul - Kuka - asigurand doar consultanta. Acest contract a fost un pas important pentru Unio si reprezinta, conform oficialilor companiei intrarea pe piata pretentioasa si exclusivista a robotilor industriali.

Unio Satu Mare produce echipament tehnologic pentru industria auto, navala, miniera, energetica si pentru alte ramuri industriale, fiind una din cele mai mari firme din Satu Mare.

Societatea a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri de 501 miliarde de lei (aproximativ 12 milioane de euro). In 2003, Unio a obtinut o cifra de afaceri de aproape 630 miliarde de lei.

Societatea este listata pe RASDAQ, ultima tranzactie derulandu-se la pretul de 8.000 de lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la aproape 2 milioane de euro.

Conform ultimei raportari, actionarul majoritar al companiei este societatea Conrom , cu o participatie de 76,85% din capitalul social.

SIF Oltenia mai detine 10,66% din actiuni, iar SIF Banat-Crisana mai are un pachet de 6,57%. dan.zavoianu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO