Companii

Uniprest Instal, o companie din Mureş, face 140 mil. lei din distribuţia de instalaţii. „Sentimentul de nesiguranţă şi lipsa de predictibilitate se vor prelungi până în 2021“

Eniko Peter, managing director al Uniprest Instal: Suntem conştienţi că activitatea noastră va fi afectată de valul doi al pandemiei, pentru că se amână lucrări iar nivelul investiţiilor scade.

Eniko Peter, managing director al Uniprest Instal: Suntem conştienţi că activitatea noastră va fi afectată de valul doi al pandemiei, pentru că se amână lucrări iar nivelul investiţiilor scade.

Autor: Cristina Roşca

22.10.2020, 19:20 599

♦ Compania Uniprest Instal din Târgu-Mureş operează nouă depozite regionale dintre care unul inagurat recent la Iaşi ♦ Clienţii firmei sunt companiile de execuţie de instalaţii, revânzătorii locali şi regionali, dar şi dezvoltatorii de proiecte rezidenţiale şi/sau industriale ♦ Businessul companiei cu peste 100 salariaţi a crescut anul trecut cu 12% la peste 140 mil. lei.

„Principala noastră activitate este distribuţia naţională a produselor HVAC: heating-ventilation-air conditioning. Aici ne referim la toate produsele de instalaţii necesare sistemelor de încălzire -  apă, gaz, sanitare - dar şi la produse noi, cum ar fi cele care folosesc energia verde“, spune Eniko Peter, managing director al Uniprest Instal.

Povestea companiei a început să se scrie în 2009, în perioada de imediat după criza declanşată în 2008. Iniţial, a fost o firmă antre­prenorială din Târgu-Mureş, născută dintr-o oportunitate locală, care, ulterior, a fost preluată de grupul olandez Rensa. „Grupul Rensa este alcătuit din mai multe societăţi din Olanda şi Germania, care se ocupă cu distribuţia de produse pentru instalaţii termice, apă, gaz şi sanitare şi serviciile logistice aferente, spune executivul local.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO