Companii

Unirea Shopping Center, companie care administrează două centre comerciale în Braşov şi Capitală, a decis să vândă mallul din Braşov

Unirea Shopping Center, companie care administrează...

Autor: Roxana Rosu

22.11.2022, 10:07 518

Unirea Shopping Center (simbol bursier SCDM), companie care administrează două centre comerciale în Braşov şi Capitală, a decis să vândă mallul din Braşov, potrivit unui anunţ publicat la BVB.

Astfel, firma a convocat acţionarii în data de 19 decembrie pentru a aproba vânzarea unui teren de 2763 mp din Braşov şi a clădirii de pe Bld. Gării 3A, tot din Braşov, unde se află magazinul Unirea Shopping Center. Clădirea are trei etaje şi două subsoluri şi o suprafaţă construită la sol de circa 5.200 mp.

Compania, care deţine şi Unirea Shopping Center Bucureşti, a înregistrat un profit net de 13,6 milioane de lei în prima jumătate a lui 2022, în contextul unor pierderi nete de 36 de milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar al societăţii, veniturile totale au crescut cu 18% în S1/2022, de la 24,5 milioane de lei la 29 de milioane, iar cheltuielile s-au redus de la 60 de milioane de lei la 13,6 milioane de lei, deci un minus de circa 77%.

Societatea are o valoare de piaţă de 178 milioane de lei şi este controlată în proporţie de 80,3% de The Nova Group Investments România, companie controlată la rândul ei de un offshore cu acelaşi nume din Ţările de Jos. SIF Muntenia (SIF4) deţine 10,83% din capital, restul revenind altor acţionari.

Compania a fost deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, iar după decesul acestuia în 2017, Unirea Shopping Center a fost implicată într-un conflict între fosta soţie, Carmen Palade, şi fiul omului de afaceri Alexander Adamescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO