Companii

Unita Turism a platit 22 mil. euro pe 54% din Olimp Estival

19.12.2007, 18:12 38

Lantul Hotelier Unita Turism, care opereaza circa 25 de hoteluri in tara, a achizitionat pentru 22 de milioane de euro pachetul majoritar de 54% din actiunile companiei Olimp Estival, care detine trei hoteluri in statiunea Olimp de pe Litoral.
Unita Turism a cumparat pachetul majoritar de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in cadrul unei licitatii al carei pret de pornire a fost de 20,2 milioane de euro.
Unita Turism a obtinut astfel controlul asupra celor trei hoteluri operate de Olimp Turism, Amfiteatru, Belvedere si Panoramic, care insumeaza peste 700 de camere, clasificate la doua si trei stele, potrivit ultimelor informatii disponibile. Din actionariatul Olimp Estival mai fac parte SIF Transilvania, cu 39,624% din titluri, precum si persoane fizice, care detin 5,9% din capital, dar si un grup de persoane juridice, cu 0,44% din actiuni.
Celelalte companii care au participat ieri la licitatia pentru achizitia pachetului de 54% din Olimp Estival sunt SIF Transilvania, Phoenicia Hotels si Sulina Estival. Pretul de pornire al licitatiei a fost de 4,125 lei/actiune, cu 24% peste pretul de 3,34 lei, cu cat se tranzactioneaza actiunile pe piata Rasdaq.
"Intentionam sa renovam cele trei hoteluri, la fel cum am facut si cu celelalte unitati care au intrat in proprietatea noastra, dar nu putem spune deocamdata la cat se va ridica investitia", a spus Elena Hirtea, directorul economic al Unita Turism, lant care mai detine pe litoral hotelurile Amiral, Comador si Orfeu din Mamaia si Onix si Sefir din Cap Aurora. Unita Turism este controlata de omul de afaceri Jospeh Goschy si va rula anul acesta afaceri de 14 milioane de euro.
"Nu stim daca vom achizitiona si alte hoteluri pe litoral sau in Bucuresti. Depinde de oportunitati", a mai spus Hirtea. Unita Turism detine hoteluri in orase precum Cluj, Targu-Mures, Suceava, Deva sau Iasi, dar nu a intrat pana acum pe piata din Capitala. Unita Turism este al doilea lant hotelier din Romania, dupa SIF Transilvania si inainte de Continental, daca ne raportam la numarul de unitati hoteliere operate. Intr-o alta ierarhie, bazata pe cifra de afaceri inregistrata in 2006, Unita Turism se plaseaza pe locul al patrulea, dupa SIF Transilvania, Ana Hotels si Continental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO