Companii

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare a câştigat definitiv în instanţă anularea unei amenzi acordată de Consiliul Concurenţei în 2018 pentru presupusa participare la practici anticoncurenţiale

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi...

Autor: Roxana Rosu

28.06.2022, 15:01 156

Firma de avocatură PeliPartners a asistat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) în contestarea amenzii aplicate de Consiliul Concurenţei printr-o decizie emisă în 2018, care susţinea că asociaţia a participat în calitate de facilitator la o presupusă practică anticoncurenţială de majorare a tarifelor RCA.

În 2018, Consiliul Concurenţei a sancţionat UNSAR şi nouă asigurători cu amenzi în valoare totală de aproximativ 53 milioane euro pentru încălcarea legislaţiei printr-o presupusă coordonare a comportamentelor pe piaţă în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA).

PeliPartners a obţinut în martie 2021 anularea în parte de către Curtea de Apel Bucureşti a deciziei de sancţionare, instanţa de fond stabilind că nu a existat intenţia UNSAR de a contribui la o pretinsă acţiune concertată a membrilor săi.

Deşi Consiliul Concurenţei a formulat recurs, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat raţionamentul Curţii de Apel Bucureşti, respingând cererea autorităţii ca nefondată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO