Companii

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş“ din Timişoara investeşte 29 mil. euro pentru extindere

Autor: Laurentiu Cotu

26.08.2021, 00:00 362

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş“ din Timişoara va investi 144,4 mil. lei (aproximativ 29 mil. euro) pentru construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferinţe, muzeu antropologic, centru expoziţional, birouri pentru cadre didactice şi personal ştiinţific în comuna Ghiroda, judeţul Timiş.

De asemenea, se vor construi şi dota un corp de clădire cu rol didactic şi un imobil cu unităţi de cazare, sală şi terenuri de sport. Fondurile necesare investiţiei vor fi alocate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Durata de execuţie a obiectivului de investiţii este estimată la 24 de luni. „Susţinem dezvoltarea reţelei de sănătate şi educaţie. Performanţa în educaţie se poate obţine prin asigurarea de condiţii de studiu la standarde înalte“.

„Acest obiectiv poate fi atins atunci cÂnd studenţii îşi pot desfăşura activitatea într-un mediu modern, cu dotări de ultimă generaţieíí, a spus Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, într-un comunicat de presă.

În prezent, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara îşi desfăşoară activitatea medicală 7.241 de studenţi. Alături de activitatea didactică, au loc şi activităţi de pregătire medicală în specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenţi. Activitatea didactică şi ştiinţifică este realizată de 819 cadre didactice, specializate în peste 100 de discipline.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO