Companii

Universitatea Yale împarte companiile în cinci categorii în funcţie de ce decizie au luat privind piaţa din Rusia. Cine sunt cele care au rămas să facă business? În total, sunt circa 450 de companii care şi-au anunţat retragerea totală sau parţială de pe această piaţă

Universitatea Yale împarte companiile în cinci...

Autor: Cristina Roşca

28.03.2022, 18:30 385

♦ La polul opus, AstraZeneca, Auchan, Cersanit, Decathlon, Deutsche Telekom, Leroy Merlin, Metro şi Raiffeisen apar pe lista celor care au rămas.

Circa 35 de companii internaţionale, din diferite ţări şi din varii domenii, au decis să rămână în Rusia şi să opereze ca şi până acum, în pofida faptului că Occidentul a impus o serie de restricţii acestei ţări ca urmare a faptului că a invadat Ucraina. În urma acestor decizii politice, circa 450 de companii şi-au anunţat retragerea totală sau parţială, conform unui raport al Universităţii Yale, una dintre cele mai prestigioase din lume.

Universitatea analizează companiile în func­ţie de decizia lor vizavi de Rusia şi împarte mediul de business în cinci categorii - cei care s-au retras (şi-au sistat complet ope­raţiunile şi ies de pe piaţă), cei care au suspendat activitatea (speră să revină şi e o decizie temporară), cei care îşi reduc operaţiunile (dar continuă să funcţioneze), cei care vor să câştige timp (e vorba de grupuri care anunţă că opresc investiţiile noi şi operaţiunile de marketing, dar de fapt continuă să aibă business substanţial în această ţară) şi cei care rămân (sfidând orice cerere sau presiune venită din exterior).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO