Companii

Unu din cinci pacienţi străini care s-au tratat la Anadolu a fost român

Unu din cinci pacienţi străini care s-au tratat la...

Autor: Ioana David

06.04.2015, 00:06 377
Operatorul de servicii medicale private Anadolu din Turcia a atras anul trecut aproape 850 de pacienţi români, ceea ce reprezintă 20% din numărul total de pacienţi străini.
 
„Oncologia medicală, radioterapia, chirurgia generală, sănătatea femeii, urologia şi neurochirurgia sunt în topul afecţiunilor pentru care românii au căutat tratament în 2014“, au spus reprezentanţii Anadolu.
 
Anadolu operează un spital cu peste 200 de paturi în Istan­bul şi a început să primească pacienţi străini în 2006, la un an de la deschidere. Anadolu, ca de altfel majoritatea ope­ratorilor de servicii medicale din Turcia, mizează pe pa­cien­ţii străini, turismul me­dical fiind foarte bine dez­voltat. În 2013, spre exemplu, spi­talele din Turcia au atras peste 6.000 de români, o parte din aceştia ajun­gând prin in­termediul firmelor spe­cializate.
 
Turcia are una dintre cele mai dezvoltate pieţe de ser­vicii private de sănătate din Europa, cu peste 500 de spi­tale, care au apărut datorită faptului că statul a susţinut mediul privat, în baza unui plan de zece ani. În centrul acestui plan au fost asigurările private de sănătate, care sunt bine dezvoltate.
 
În total, de la deschidere şi până în prezent, Anadolu a tratat peste 3.000 de pacienţi români, potrivit datelor transmise. Reprezentanţii companiei au mai spus că Anadolu are în vedere deschiderea unei reprezentanţe în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO