Companii

Unu din doi români ar deveni antreprenor, dar consideră că principalul obstacol pentru o afacere la început de drum este impredictibilitatea mediului fiscal şi nivelul ridicat al taxelor

Unu din doi români ar deveni antreprenor, dar consideră...

Autor: Roxana Rosu

12.03.2019, 15:17 192

Unu din doi români spun că ar renunţa la statutul de angajat şi ar deveni antreprenor, dar consideră că principalul obstacol pentru o afacere la început de drum este impredictibilitatea mediului fiscal şi nivelul ridicat al taxelor (74% dintre respondenţi), potrivit unui studiu realizat de iVOX.

În plus, 70% dintre persoanele intervievate  consideră că antreprenoriatul reprezintă motorul creşterii economice, în timp ce activitatea marilor companii este apreciată doar de 2 din 10 români.

Dacă ar lua decizia de a porni propriul business, cei mai mulţi dintre români, 36,75%, ar alege să îl construiască de la zero, folosindu-se doar de cunoştinţele acumulate până în prezent. Aproape la fel de mulţi, 33,44%, ar da o şansă propriilor hobby-uri şi ar investi în dezvoltarea unei afaceri care să le pună în valoare competenţele dezvoltate. Pe de altă parte, mai puţin de 14% dintre români consideră că, dacă ar intra în lumea antreprenoriatului, ar achiziţiona o franciză sau ar duce mai departe o afacere de familie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO