Companii

Unu din trei medicamente luate de români în 2021 a fost produs de primele cinci fabrici locale. În total, românii au consumat peste 658 milioane de cutii de medicamente în 2021

Consumul total de medicamente în 2021 a fost de peste 658 milioane de cutii, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit Cegedim.

Consumul total de medicamente în 2021 a fost de peste 658 milioane de cutii, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit Cegedim.

Autor: Georgiana Mihalache

08.02.2022, 14:35 310

 

 

 

Cei mai mari producători cu fabrici în România după cifra de afaceri sunt Zentiva, Terapia, Sandoz, Antibiotice şi Biofarm.

Primele cinci fabrici locale de medicamente au pus pe piaţa românească peste 200 de mi­lioa­ne de cutii de medicamen­te cu­mu­lat în 2021, ceea ce înseamnă 30% din totalul produselor far­maceutice care au ajuns în coşul de cum­părături al pacienţilor români anul trecut.

Datele au fost transmise de compania de cercetare de piaţă Cegedim şi se referă la ieşirile de produse din farmacii către pacienţi, calculul valorilor şi cotelor de piaţă fiind efectuat în preţuri de achiziţie în farmacie.

Faţă de anul 2020, volumul cumulat al medicamentelor din portofoliul primilor cinci producători a crescut cu 1,6%, puţin semnificativ, în contextul în care produ­cătorii îşi ajustează fluxul în funcţie de cerere.

Consumul total de medica­men­te în 2021 a fost de peste 658 de mi­lioa­ne de cutii, în creştere cu 5% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO