Companii

Unul din doi romani a consumat anul trecut bere mai ieftina de 2,7 lei pe litru

29.03.2010, 16:09 45

Aproximativ jumatate din berea achizitionata anul trecut deromani a fost in ambalaj PET (sticla de plastic), potrivitreprezentantilor producatorului de bere Heineken Romania, careciteaza studiile companiei de cercetare a pietei AC Nielsen.Astfel, in conditiile in care pretul unei sticle de bere de doilitri in ambalaj PET variaza intre 5 si 5,5 lei, inseamna ca circajumatate din romani au platit anul trecut mai putin de 2,7 lei pelitru de bere achizitionat, potrivit estimarilor ZF.

Potrivit datelor Heineken, care citeaza studiile AC Nielsen,vanzarile de bere la PET (sticla plastic) au crescut cu 1,6% in2009 comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent la 46,1%,PET-ul fiind astfel ambalajul cel mai vandut din industriaberii.

Pe de alta parte, marele castigator al pietei berii pe timp decriza a fost segmentul mainstream, cu o crestere de 1,9% avanzarilor la 38,1%, in timp ce segmentul economic a realizat anultrecut cea mai mare scadere a vanzarilor, de 1,4% la 38,9%, inversdecat se estima initial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO