Companii

Unul din locotenentii lui Dinu Patriciu a cumparat 40% din Heritage, cel mai scump restaurant din Bucuresti

Unul din locotenentii lui Dinu Patriciu a cumparat 40% din Heritage, cel mai scump restaurant din Bucuresti

Proiectul deschiderii Heritage a fost initiat in 2006, iar deschiderea oficiala a avut loc in septembrie 2007

27.05.2010, 23:36 761

Dorin Gherman, fostul CEO al Rompetrol, a cumparat aproximativ40% din actiunile Heritage, cel mai scump restaurant din Capitala,unde miliardarul Dinu Patriciu controleaza deja 51% dinafacere.

Surse apropiate tranzactiei sustin ca Gherman a facut o ofertatuturor celor 22 de actionari, insa doar 20 au acceptat sa vanda,pretul de vanzare reprezentand mai putin de jumatate din investitiainitiala, care s-a ridicat la momentul deschiderii restaurantuluila un milion de euro. De asemenea, sursele citate mai afirma caDinu Patriciu este cel care ar fi, de fapt, in spatele tranzactiei.Omul de afaceri a platit 500.000 de euro la inceputul lui 2008pentru un pachet de 30% din actiunile Heritage, devenind actionarmajoritar.

Intrarea lui Patriciu in actionariatul restaurantului de lux s-afacut prin majorare de capital. Ulterior, fostul proprietar alRompetrol si-a majorat participatia pana la 51%.

Printre actionarii Heritage s-au numarat Robert Rekkers, CEO alBancii Transilvania, Anca Ioan, fost CEO al Tiriac Holdings, RasvanRadu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac si Dan Pascariu,presedintele CA al UniCredit Tiriac Bank. Numarul mare depresedinti si vicepresedinti de banci a facut ca Heritage sa fiesupranumit si "restaurantul bancherilor".

In prezent, Patriciu controleaza 51% din restaurant, iar Ghermanin jur de 40%.

Proiectul deschiderii Heritage a fost initiat in 2006, iardeschiderea oficiala a avut loc in septembrie 2007. Datele de pesite-ul Ministerului de Finante arata ca restaurantul unde un pranzcosta 100 de euro a acumulat in intervalul cuprins intre 2006 si2008 pierderi de 1,4 milioane de euro.

Potrivit ultimelor informatii disponibile, aproape trei sferturidin businessul restaurantului reprezinta organizarea deevenimente.

Heritage a avut in 2008 afaceri de aproape 800.000 de euro sipierderi de 500.000 de euro si un numar de 43 de salariati.

Proprietarul imobilului in care functioneaza restaurantul de luxeste fiul Sandei Tatarescu Negropontes. Vila are o suprafata decirca 750 mp, plus curtea interioara, subsol, parter, etaj simanasarda, chiria lunara fiind de aproximativ 10.000 de euro.

Gherman, 35 de ani, a fost director general al Rompetrol SA sipresedinte al Consiliului de Administratie al Rompetrol, pana inianuarie 2007.

Potrivit ultimelor informatii disponibile, el este implicat inafaceri precum SIDE, companie de distributie de produse consumabilesau Young@Art, care se ocupa cu vanzarea de tablouri si alteobiecte de arta.

De asemenea, impreuna cu alti doi antreprenori, a infiintat anultrecut compania DeSee Distribution, care asigura importul sidistributia locala a produselor Deutsche See, liderul pieteigermane de peste si fructe de mare si proprietarul lantului derestaurante NordSee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO