Companii

Unul dintre acţionarii producătorului de contoare electrice AEM din Timişoara a pariat pe o cramă-boutique de 5 ha

CĂLIN Moica, acţionar la Thesaurus: „Ne-am orientat către vinuri deoarece am considerat întotdeauna că vinul reprezintă ceva care te răsplăteşte exact pentru modul în care ai tratat via şi procesul de vinificatie.

CĂLIN Moica, acţionar la Thesaurus: „Ne-am orientat către vinuri deoarece am considerat întotdeauna că vinul reprezintă ceva care te răsplăteşte exact pentru modul în care ai tratat via şi procesul de vinificatie.

Autor: Cristina Roşca

07.06.2017, 00:07 3793
Producătorul de vinuri Thesaurus exploatează aproximativ 5 hectare, pe care le deţine în proprietate. Mai mult, are crama proprie, toate procesele de la culesul strugurilor până la îmbuteliere şi etichetare având loc în crama proprie.
„Povestea Thesaurus a început pe la mijlocul anilor 2000, când am reuşit achiziţionarea unui teren pe Dealurile Silagiului, în apropierea localităţii Buziaş, la momentul respectiv via nefiind într-o stare corespunzătoare pentru cultivarea unor struguri care să permită crearea unor vinuri aşa cum ne doream“, spune Călin Moica, unul dintre acţionarii vinurilor Thesaurus şi directorul de strategie în cadrul AEM Timişoara. Compania este una dintre marile afaceri antreprenoriale locale, cu afaceri estimate în acest an la 92 mil. euro. Acţionariatul AEM Timişoara este 100% antreprenorial, Claudiu Rădulescu Nicolae având 50,3%, Ionel Pepenica şi Olimpia Moica controlând împreună 49,7%. Familia Moica a decis însă să îşi diversifice portofoliul. „Ne-am orientat către vinuri deoarece am considerat întotdeauna că vinul reprezintă ceva care te răsplăteşte exact pentru modul în care ai tratat via şi procesul de vinificaţie. Dacă îl tratezi în mod corespunzător, rezultatul va fi unul pe măsură.“ În acest moment familia Moica exploatează aproximativ 5 hectare, pe care le deţine în proprietate. Mai mult, are crama proprie, toate procesele de la culesul strugurilor până la îmbuteliere şi etichetare având loc în crama proprie. Cu o suprafaţă de doar 5 ha, producătorul este unul dintre cei mai mici de pe piaţa locală, însă urmează modelul de pe pieţele dezvoltate precum Italia sau Franţa unde există mulţi jucători de dimensiuni mici.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro