Companii

Unul dintre cei mai puternici executivi din comerţul modern pleacă din România

Unul dintre cei mai puternici executivi din comerţul...

Autor: Cristina Roşca

09.06.2016, 00:07 2030

Dusan Wilms (55 de ani), unul dintre cei mai puternici exe­cutivi români din comerţul local, a plecat de la con­du­cerea operaţiunilor Real România, potrivit surselor din piaţă.

Wilms, care a pus bazele comerţului modern acum circa 20 de ani când a fost lansat pe piaţă businessul Metro Cash&Carry, va pleca din ţară, urmând a prelua o poziţie la nivel internaţional în cadrul unei companii de consultanţă de investiţii pentru real-estate şi retail, conform aceloraşi surse.

Executivul a plecat din cadrul Real la încheierea mandatului său de circa trei ani. Wilms a preluat conducerea Real în 2013 la final, după ce retailerul german vânduse deja 20 dintre cele 24 de magazine către francezii de la Auchan. 

Anterior, Dusan Wilms a condus timp de patru ani pentru al doilea mandat businessul Metro Cash&Carry. Acesta este un business de 30 de magazine şi 1 mld. euro cifră de afaceri, fiind unul dintre cei mai mari jucători din comerţul local şi totodată una dintre puţinele companii din economia locală cu afaceri de peste 1 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO