Companii

Unul dintre cei mai puternici oameni din energie din Europa: România este a treia cea mai mare piaţă pentru noi, vrem să creştem aici

Gerard Mestrallet. Sursa foto: AFP

Gerard Mestrallet. Sursa foto: AFP

Autor: Roxana Petrescu

28.01.2016, 00:07 3986

Gerard Mestrallet, direc­to­­rul general executiv (CEO) al Engie, unul dintre cele mai mari grupuri de utilităţi din lume, cu afaceri de 75 de miliarde de euro în 2014, spune că Ro­mâ­nia este una dintre pie­ţele-che­ie în care com­pania vrea să se dezvolte.

România este a treia cea mai mare piaţă în func­ţie de numărul de con­su­ma­tori, după Franţa şi Belgia.

„Vrem să ne creştem prezenţa în Ro­mânia, vom continua investiţiile aici, iar eficienţa energetică este un su­­biect major pentru că este mult loc pen­­tru transformări“, a declarat Mestrallet.

Şeful Engie este la prima vizită în Bu­cureşti, în contextul în care grupul fran­cez a intrat pe piaţa locală în 2005, după ce a cumpărat pachetul ma­­jo­ritar de acţiuni de la fostul Distri­gaz Sud, companie care ali­men­­­tea­ză cu gaze sudul ţării, inclusiv Capitala.

În acest moment, busi­nessul fran­ce­zilor în Ro­mânia este de peste un mi­liard de euro. Mestrallet a mai pre­cizat că în ciuda schim­bărilor pro­fun­de prin care trece sectorul ener­­­ge­tic, Ro­mânia rămâ­ne o pia­ţă-cheie pen­tru grup, doar că planurile de dez­vol­tare de­pind şi de rapiditatea cu care au­torităţile locale vor con­tura o stra­te­gie pentru sectorul energetic.

Citiţi în ziarul de mâine un interviu cu Gerard Mestrallet

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO