Companii

UPDATE: Transporturile semnează contractul pentru magistrala de metrou spre Drumul Taberei, valoare de 215 mil. euro. Noua rută va fi gata în doi ani

Transporturile semnează contractul pentru magistrala de metrou spre Drumul Taberei, valoare de 215 mil. euro

Autor: Andreea Mioara Neferu

14.03.2011, 16:52 393

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, vasemna astăzi contractul de începere a lucrărilor pentru tronsonulde metrou Râul Doamnei - Eroilor, inclus în noua magistrală M5(Drumul Taberei - Pantelimon).

Contractul, în valoare de 215 milioane de euro, a fost câştigat deconsorţiul format din Astaldi (Italia), FCC Construccion (Spania),Delta ACM 93 (România) şi AB Construct (România). Tronsonul RâulDoamnei - Eroilor are o lungime de 6,22 kilometri şi va cuprindenouă staţii de metrou, respectiv Râul Doamnei, Brâncuşi,Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei, Favorit,Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Grecii de la Aktor au depus iniţial o contestaţie cu privire lacâştigătorii licitaţiei pentru acest tronson de metrou, însăConsiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respinsaceastă contestaţie. Lucrările pentru tronsonul Râul Doamnei -Eroilor vor fi finanţate de la buget şi de Banca Europeană deInvestiţii.

Lucrările de construcţie a tronsonului Râul Doamnei-Eroilor vordemara în 50 de zile, urmând a fi finalizate în 25 de luni.

"Deşi contractul a fost semnat astăzi, mai durează până vorîncepe efectiv lucrările de construcţie pentru că există diferitelucrări pregătitoare, se depun scrisori de garanţie şi de bunăexecuţie, etc" a declarat Gheorghe Udrişte, director general alMetrorex.

Noul tronson de metrou va deservi 200.000 de bucureşteni. Întotal magistrala M5 de metrou Drumul Taberei-Pantelimon va avea uncost de 1,7 miliarde de euro, jumătate din aceşti bani fiindfonduri de la Banca Europeană de Investiţii iar restul fiindasigurate de la bugetul de stat. Pentru perioada următoareMinisterul Transporturilor (MTI) are în plan investiţii în reţeauade metrou din Bucureşti de circa 8,5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO