Companii

Urmează anuarul şi videoconferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie. Scăderi pe linie la vârful pieţei de echipamente sportive. Declinul variază de la 2 la 50%

Urmează anuarul şi videoconferinţa ZF Cei mai mari...

Autor: Cristina Roşca

14.06.2021, 00:08 600

Pandemia de COVID-19 a adus schimbări şi la vârful pieţei de echipamente sportive, chiar la nivel de podium. Singura constantă este liderul Decathlon, în timp ce FF Group coboară de pe doi pe patru, iar Intersport urcă pe ultima treaptă. La rândul său, Hervis devine numărul doi din piaţă.

Cei mai mari cinci jucători de pe piaţa de echipamente sportive din România au obţinut în 2020 venituri cumulate de 1,6 mld. lei, în scădere cu aproape 15% faţă de anul de dinaintea pandemiei.

Fiecare dintre cei cinci jucători de la vârful pieţei de profil a înregistrat scăderi de business anul trecut, declinul variind de la câteva procente (2-7%) în cazul Decahtlon şi Hervis la peste 50% în cazul FF Group. Acesta din urmă a pierdut distribuţia grupului Nike anul trecut, ea fiind preluată de Sport Time Balkans din Serbia.

Piaţa de echipamente sportive, evaluată la 600-650 mil. euro (2,4-2,5 mld. lei) anual, a fost afectată anul trecut de pandemia de COVID-19 care i-a făcut pe oameni să petreacă mai mult timp la interior. Închiderea temporară a sălilor de sport, restricţiile privind practicarea sporturilor de echipă şi limitarea libertăţii de mişcare şi-au pus amprenta asupra vânzărilor jucătorilor din piaţa de echipamente sportive.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO