Companii

Urmează catalogul ZF Top Tranzacţii 2022. Cum sunt percepute de către investitori şi cum sunt evaluate companiile româneşti? Multiplii variază puternic, de la sub 7 la peste 20 x EBITDA în funcţie de sector şi de perspectivele de creştere ale fiecărui jucător în parte

Urmează catalogul ZF Top Tranzacţii 2022. Cum sunt...

Autor: Cristina Roşca

14.10.2022, 17:40 212

În contextul în care lumea se pregăteşte de o recesiune, evaluările ar putea scădea, deşi vor fi în continuare sectoare, precum energia verde sau tehnologia, care vor rămâne de interes.

Piaţa locală de M&A tra­versează o perioadă bună, 2022 fiind un an efervescent din punctul de vedere al numărului de tranzacţii parafate, iar asta în pofida războiului de la graniţă, a crizei energiei sau a problemelor economice din întreaga lume. Astfel, de la începutul anului au fost anunţate mai bine de 200 de acorduri, unele de mari dimensiuni, de peste 100 mil. euro, altele medii şi mici.

Ziarul Financiar a adunat toate aceste fuziuni şi achiziţii pentru că va lansa, în luna octombrie, o nouă ediţie a catalogului ZF Top tranzacţii, în care va prezenta cele mai importante acorduri semnate în 2021 şi în 2022. Este cea mai cuprinzătoare analiză de profil, ce va aduna în total aproape 450 de deal-uri. Aproape jumătate dintre ele sunt parafate în acest an în varii domenii, de la tehnologie la energie verde şi de la industria alimentară la servicii medicale ori financiare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO