Companii

Urmează conferinţa şi anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie: Producătorii mari de pâine simt gustul profitului: marja de profit a celor mai mari zece jucători din industria de panificaţie a trecut de 6%

Anuarul Cei mai mari jucători din economie, ajuns la ediţia a paisprezecea, va fi disponibil din 27 iunie

Anuarul Cei mai mari jucători din economie, ajuns la ediţia a paisprezecea, va fi disponibil din 27 iunie

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.06.2019, 00:07 470

Anul 2018 a adus profituri mai mari pentru opt din cei mai mari jucători de pe piaţa de morărit şi panificaţie ♦ Primii zece jucători din piaţa de morărit şi panificaţie au raportat în 2018 un profit net cumulat de 130 de milioane de lei, de trei ori mai mare faţă de rezultatul din 2017 ♦ La o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de lei, marja netă a marilor producători de pâine a depăşit 6%, arată datele din anuarul Cei mai mari jucători din economie, care va apărea joi, 27 iunie.

 

Vel Pitar, liderul pieţei, a terminat anul 2018 cu un profit net de 55,9 mil. lei, de peste trei ori mai mare faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Un alt exemplu este Oltina din Urlaţi, care a terminat anul 2018 cu un profit net de aproape 10 milioane de lei, de mai bine de şapte ori mai mare decât rezultatul raportat în anul anterior.

Evoluţia vine în contextul în care industria de panificaţie locală este una dintre cele mai neprofitabile din Europa, deşi costurile de producţie sunt similare. Acest lucru a determinat majoritatea producătorilor să-şi extindă gama de produse astfel încât să realizeze şi produse cu valoare adăugată mai mare, aşa cum sunt de exemplu specialităţile de pâine sau cozonacii. Însă, de pildă, în cazul Vel Pitar, creşterea profitului este pusă şi pe seama vânzării de active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO