Companii

Urmează conferinţa Franchise Connection, Bucureşti, 21 octombrie 2019. Un business britanic din domeniul educaţiei, specializat în predarea limbilor străine pentru copii, vrea să se extindă în sistem de franciză în România

Angela Sterling, fondator şi CEO al Lingotot: Un avantaj al Lingotot este faptul că se dezvoltă comunităţi dat fiind că şi părinţii sunt implicaţi în proces, iar profesorii îi învaţă pe părinţi tehnici pentru utilizarea limbilor străine şi acasă. Ne-am dezvoltat propria platformă LingoHub unde părinţii pot descărca lecţii pentru acasă.

Angela Sterling, fondator şi CEO al Lingotot: Un avantaj al Lingotot este faptul că se dezvoltă comunităţi dat fiind că şi părinţii sunt implicaţi în proces, iar profesorii îi învaţă pe părinţi tehnici pentru utilizarea limbilor străine şi acasă. Ne-am dezvoltat propria platformă LingoHub unde părinţii pot descărca lecţii pentru acasă.

Autor: Cristina Roşca

19.09.2019, 08:57 218

Lingotot, un business lansat în Marea Britanie şi care e specializat în predarea de limbi străine pentru copii, vrea să se extindă în sistem de franciză în România.

Investiţia iniţială pentru a lansa businessul pe piaţă este de circa 100.000-120.000 de euro şi include exclusivitate pe piaţa din România, costurile iniţiale pentru lansarea centrului educaţional al Lingotot, tra­ducerea şi adaptarea materialelor de mar­keting şi capitalul de lucru în primele 6 luni, spune Angela Sterling, fondator şi CEO al Lingotot.

„Căutăm pe cineva care ne îm­păr­tăşeşte pasiunea pentru educaţie, care iu­beşte copiii şi care vrea să interacţioneze cu oamenii. E important de asemenea să cu­noască piaţa şi să ştie ce vor clienţii poten­ţiali. Partenerul nostru are deja experienţă în business şi poate să îşi construiască astfel o reţea de parteneri. Este de asemenea fluent în engleză.“

Urmează conferinţa Franchise Connection! Vrei sa investeşti într-o franciză? Acum poţi să afli care este oferta de pe piaţă!

Lingotot s-a dezvoltat în franciză începând cu 2011, iar în prezent are o reţea de 53 de parteneri în Marea Britanie. Peste hotare, compania a început expansiunea anul trecut, dar un an a durat doar pregă­ti­rea, stabilirea strategiei, procedurile. Acum, Lingotot e în plin proces să semneze acor­durile de masterfranciză pentru Canada şi Irlanda. România e următoarea pe listă.

„Credem că România este o piaţă cu po­tenţial pentru businessul nostru pentru că este o economie în plină dezvoltare şi exis­tă un interes crescut pentru educaţie. Părinţii pun accent pe educaţia copiilor lor şi sunt dispuşi să investească, mai ales ca aceştia să înveţe limbi străine.“

Acum nu mai e suficient ca un copil să ştie o limbă străină, spune Angela Sterling. Ea va fi prezentă ca speaker la cea de-a treia ediţie a conferinţei Franchise Con­nec­tion ce va fi organizată de ZF împreună cu francize.ro pe data de 21 octombrie 2019 la Bucureşti. „Avem peste 2.000 de lecţii în curiculă, lecţii ce pot fi folosite de parte­ne­rul nostru viitor. Ţinând cont de faptul că sis­te­mul educaţional de stat e slab dez­vol­tat, businessurile private din sectorul edu­ca­ţiei din România au crescut în ultimii ani.“

Angela Sterling este fostă profesoară de limbi străine, ea predând de-a lungul tim­pului atât în şcoli publice, cât şi private din Anglia, Scoţia, Dubai şi Paris. Din poziţia sa (head of primary languages) a fost respon­sa­bilă pentru creionarea unor programe me­ni­te să îi înveţe pe copiii de 3-11 ani trei limbi stră­i­ne - franceză, germană şi arabă. În pa­ralel, a coordonat un program de îm­bu­nă­tăţire a tehnicilor de învăţământ, program destinat profesorilor de limbi străine.

„În 2009, trei dintre elevii mei s-au situat între primii 10 din lume la testele GCSE, examene din Marea Britanie la care participă copiii de 16 ani. În acelaşi an, am început să lucrez cu Universitatea din Newcastle pentru un program de cercetare ce purta numele «Learning French from Ages 5, 7 and 11: An Investigation into Star­ting Ages, Rates and Routes of Learning Amongst Early Foreign Language Learners».“

Când a devenit mamă a vrut să le ofere copiilor ei darul de a vorbi o a doua limbă şi a început să se gândească la experienţele sale trecute. O îngrijora ideea că nefiind limba sa maternă, îi va fi dificil să le predea fiicelor sale.

„Astfel, în loc să citesc cărţi despre sarcină, mi-am concentrat atenţia pe manuale de limbi străine. Acesta este momentul când am lansat Lingotot“.

Prima lecţie am ţinut-o când fiica ei avea doar 7 luni. Popularitatea orelor a crescut, astfel că a ajuns să francizeze businessul pentru a ţine pas cu cererea.

Lingotot e menit să înveţe copiii de la primele zile până la 11 ani. Este o metodă certificată de predare a mai multe limbi străine. Metodele de predare sunt non-tradiţionale, copiii stau în cerc, cântă, dansează şi se joacă, astfel că ei învaţă folosind cântece, poveşti, jocuri sau piese de teatru.

Profesorii vorbesc doar în limba străină predată, dar modul în care ei predau asigură că elevii înţeleg.

„Un avantaj al Lingotot este faptul că se dezvoltă comunităţi dat fiind că şi părinţii sunt implicaţi în proces, iar profesorii îi învaţă pe părinţi tehnici pentru utilizarea limbilor străine şi acasă. Ne-am dezvoltat propria platformă LingoHub unde părinţii pot descărca lecţii pentru acasă.“

În mod ideal, o clasă Lingotot numără 10-12 copii, iar curricula e adaptată vârstei, astfel că businessul poate fi profitabil chiar şi cu grupuri de 4-5 copii. Structura de costuri e foarte simplă, spune Angela Sterling.

„Avem joburi full time, iar trainerii noştri sunt plătiţi la ora predată. Plătim chirie pentru şcolile noastre, pentru programele de afterschool, pentru centrele unde ne desfăşurăm activitatea.Orele noastre durează 90 de minute şi au o frecvenţă de o dată pe săptămână“.

Clienţii, spune fondatorea Lingotot, sunt uşor de găsit pentru că printre ei se numără şcolile şi alte afaceri din domeniul educaţiei.

„În România, sperăm să avem propriul nostru centru Lingotot de la care să pornim dezvoltarea, pentru a fi mai vizibili în termeni de identitate de brand şi metode de predare.“

Ea adaugă că ştie că antreprenorii români caută să dezvolte un business de nişă, unde e competiţia e mai redusă. Ei caută totodată ca modelul de business să fie unul facil, simplu de implementat. „Lingotot are o structură operaţională simplă, mai exact doi traineri bilingvi. Aceştia sunt tineri, profesori entuziaşti sau studenţi.“

Despre piaţa în care activează, antreprenoarea mai spune că mulţi dintre jucătorii predau doar engleză, pe când Lingotot are pe lângă engleză şi franceză, spaniolă, germană, italiană, mandarină, arată şi galeză. De asemenea, mulţi furnizori de limbi străine predau în special online.

„De asemenea, noi oferim resurse online pentru familii, iar metoda noastră se bazează pe faptul că tinerii şi copiii învaţă mai bine de la alţi oameni prin interacţiune. Pe scurt, noi îi lăsăm pe copii să facă ce vor şi ce le place, doar că într-o altă limbă decât nativă.“

Tipurile de programe oferite sunt vaste, astfel că avem cursuri de tearu, de muzică şi altele.

„Oferim prin intermediul Lingotot Generations lecţii pentru mai multe generaţii, învăţarea de limbi străine are efecte benefice pentru cei în vârstă.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO