Companii

Urmează conferinţa „Restructurarea preventivă – o soluţie pentru a evita insolvenţa“, Bucureşti, marţi, 14 februarie, ora 10

Urmează conferinţa „Restructurarea preventivă – o...

Autor: Mirabela Tiron

13.02.2023, 00:05 179

♦ Ziarul Financiar îşi propune să aducă în atenţia publică tema restructurării preventive ca parte esenţială a proceselor de recalibrare a companiilor care se confruntă la un moment dat cu dificultăţi, aceasta fiind o temă abordată din ce în ce mai des de statele europene, în vederea consolidării unei culturi europene a salvării.

Ziarul Financiar organizează conferinţa „Restructurarea preventivă - o soluţie pentru a evita insolvenţa“ pe 14 februarie, de la ora 10,  alături de BDO Business Restructuring şi Casa de Avocatură Bodoc şi Asociaţii.

Printre speakerii care vor participa la conferinţă se numără Lucian Bondoc, managing partner, Casa de Avocatură „Bondoc şi Asociaţii“ şi Simona Petrişor, partener la Casa de Avocatură Bondoc şi Asociaţii,  Geanina Oancea-Olteanu, senior partner în cadrul BDO Business Restructuring, cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul consultanţei de business. De asemenea, avocatul Alexis Hojabr, partner, White&Case Paris, se va alătura conferinţei, la care participă şi reprezentanţi ai instituţiilor financiare - Ioana Ciucu, NPE &Monitoring Director, Unicredit Bank România,  Vlad Micu, credit restructuring director, Banca Transilvania, dar şi antreprenorii Dragoş Anastasiu, owner/CEO al Eurolines România, Corneliu Bodea, CEO ADREM, president, România Energy Center (CRE). 

Restructurarea preventivă este o parte esenţială a unui bun mediu de afaceri, ajută la crearea şi păstrarea locurilor de muncă  şi ajută economiile să amortizeze mai uşor şocurile economice cauzatoare de credite neperformante şi şomaj.

Crizele din ultimii 15 ani, criza financiară din 2009-2020 mai întâi şi apoi cea generată de pandemia de Covid 19 şi acum de războiul de la graniţă au activat un fenomen al insolvenţelor care a dus la dispariţia a zeci de mii de companii. Sub 3% dintre companiile care ajung în insolvenţă reuşesc să se salveze. De cealaltă parte, restructurarea preventivă are la bază o cultură a salvării şi poate fi accesată atunci când indicatorii firmei sunt pe galben, asemenea unui semafor care va arăta verde sau roşu în funcţie de deciziile luate la timp sau prea târziu de acţionari şi manageri.

Ce este şi ce nu este restructurarea preventivă, cum este văzut procesul de restructurare de către antreprenori, ce spun finanţatorii, cum vor interacţiona debitorii şi creditorii în contextul restructurării afacerii – sunt ei suficient de protejaţi, de ce ar apela un debitor la proceduri de restructurare preventivă şi nu ar realiza restructurarea în afara acestor proceduri sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să găsim răspuns împreună cu speakerii conferinţei.


Ce este şi ce nu este restructurarea preventivă, cum este văzut procesul de restructurare de către antreprenori, ce spun finanţatorii sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să găsim răspuns împreună cu speakerii conferinţei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO