Companii

Urmează conferinţa ZF AmCham Guvernanţa corporativă, miercuri, 28 octombrie. Buna guvernare este unul din criteriile determinante pentru credibilitatea unei pieţe

Urmează conferinţa ZF AmCham Guvernanţa corporativă,...

Autor: Ramona Cornea

26.10.2020, 00:06 147

Conferinţa „Guvernanţa corporativă – de la buzzword la pilon pentru dezvol­tarea sustenabilă“ îşi propune să crească nivelul de conştientizare cu privire la importanţa dezvoltării  unui sistem de guvernanţă corporativă care să devină un pilon central al culturii organizaţionale.

Ziarul Financiar şi AmCham România organizează conferinţa Guvernanţa corporativă – de la buzzword la pilon pentru dezvoltarea sustenabilă, miercuri, 28 octombrie, de la ora 10.00.

Această conferinţă îşi propune să crească nivelul de conştientizare cu privire la importanţa dezvoltării, în mediul public şi privat deopotrivă, a unui sistem de guvernanţă corporativă care să devină un pilon central al culturii organizaţionale, conştientizat şi aplicat la toate nivelurile şi în toate procesele de business.

În condiţiile în care, cu un scor de numai 44 de puncte în indicele de percepţie al corupţiei (CPI) în clasamentul realizat de Transparency International (ediţia 2019), România ocupă penultimul loc la nivelul Uniunii Europene şi locul 70 din 180 de ţări, este nevoie în continuare de politici publice ferme de eradicare a corupţiei şi de eforturi susţinute din partea sectorului privat de a impune printr-o conduită transparentă şi etică, prin bune practici şi autoreglementare, reforma în acest domeniu.

Printre speakerii eveni­mentului se numără Ionuţ Simion, preşedintele AmCham (Camera de Comerţ Americană în România) şi country mana­ging partner în cadrul PwC România, Dragoş Iliescu, profesor doctor în ca­drul Universităţii din Bu­cureşti, Violeta Luca, pre­şe­dintele comitetului AmCham pentru guvernanţă cor­porativă, membru în Consiliul Director al AmCham Ro­mânia şi CEO al Microsoft România, Simona Gemeneanu, partener în cadrul Morphosis Capital, Horia Cardoş, CEO şi fondator al Agroland, Sergiu Neguţ, cofondator al FintechOS şi associate dean în cadrul Maastricht School of Management România, Mircea Ţiplea, membru al comitetului AmCham pentru guvernanţă corporativă şi partener în cadrul Amrop România, Lăcrămioara Deaconu, membru al Directoratului în cadrul Complexul Energetic Oltenia, Radu Hanga, preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, Victor Alistar, membru al Consiliului Director al Transparency International România, şi Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii.

Primul panel al conferinţei, Finanţarea urmează reputaţia, va aduce în discuţie mai întâi perpectiva investito­rilor, într-un dialog cu antreprenorii.

Subiectul celui de-al doilea panel va fi trecerea la o cultură de integritate în organizaţii, iar aici vor fi prezentate bune practici privind construirea unei culturi de conformitate în organizaţii, provocările pentru dezvoltarea unei astfel de culturi, modalităţile prin care pot fi depăşite aceste provocări, alături de perspective instituţionale privind parcurgerea unui astfel de proces de dezvoltare a guvernanţei corporativ.

 

Penultimii, în UE

Cu un scor de numai 44 de puncte în indicele de percepţie al corupţiei (CPI) în clasamentul realizat de Transparency International (ediţia 2019), România ocupă penultimul loc la nivelul Uniunii Europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO