Companii

Urmează conferinţa ZF & ROREG „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“ Timişoara, 27 septembrie. Cum se pot recupera decalajele uriaşe dintre judeţele vecine?

Urmează conferinţa ZF & ROREG „De la idee la business...

Autor: Răzvan Botea

21.09.2022, 09:30 206

În regiunea de vest, Timişul are un PIB per capita de aproape 16.000 de euro, cu 30% mai mare decât PIB per capita din Arad şi cu 70% mai mare decât cel din Caraş-Severin. Din regiunea de vest, doar Timişul se află peste media naţională de 12.532 euro/cap de locuitor.

Decalajele economice între judeţele învecinate din regiunea de vest a ţării sunt uriaşe: PIB per capita în Timiş, al treilea pol de dezvoltare al României, este mult peste celelalte judeţe din regiune. Cu un PIB de 16.000 de euro pe cap de locuitor în 2021, Timişul este singurul judeţ din regiunea de vest care se află peste media naţională. Aradul, al doilea cel mai dezvoltat judeţ din vest, are un PIB per capita de 12.300 de euro, în vreme ce Hunedoara şi Caraş-Severin au un PIB de circa 10.000 de euro/locuitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO