Companii

Urmează conferinţa ZF/BT Hello, Timişoara. Cine vine la conferinţa ZF/BT de la Timişoara

Urmează conferinţa ZF/BT Hello, Timişoara. Cine vine...
02.03.2020, 00:06 226

Joi 5 martie 2019, Ziarul Financiar şi Banca Transilvania merg la Timişoara pentru a discuta cu antreprenorii despre cum arată mediul de business într-unul din cele mai puternice judeţe din ţară.

Tibi Moisă, director general adjunct IMM şi MidCo la Banca Transilvania, Andreas Samuels­son, antreprenor, Kenosis Design, David Alb, antreprenor, Senneville, Mihai Lambrino, antreprenor, Vinto, Victor Balaniuc, antrepre­nor, Front Row Events, Florin Vilcea, antreprenor, in­cubART Makerspace sunt prin­tre speakerii care vin joi la Timişoara pentru a dis­cuta despre mediul antre­prenorial din judeţul Timiş. 

Judeţul Timiş se află pe locul trei în topul celor mai puternice judeţe din România după cifra de afaceri, după Muni­ci­piul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Timişul a avut o cifră de afaceri de 66 mld. lei în 2018, în creştere cu 1,5% faţă de anul precedent, arată da­tele de la Registrul Comerţului.În Timiş sunt 200.000 de angajaţi în companii şi alţi 66.000 de antreprenori. Cea mai mare companie din judeţ este retailerul alimentar Profi, care a avut o cifră de afaceri de 5,9 mld. lei în 2018.

Pe locul patru în topul celor mai bogate se situează judeţul Argeş, cu o cifră de afaceri de 59,3 mld. lei, înaintea judeţului Cluj. În Argeş, produ­cătorul auto Au­to­mobile Dacia are fabrică la Mioveni, aceasta fiind şi cea mai mare companie din judeţ.

Ziarul Financiar şi Banca Transilvania merg joi, 5 martie la Timişoara pentru a discuta cu antreprenorii despre cum arată mediul de busi­ness din judeţ. Cum facem ca me­diul antreprenorial şi cultura de busi­ness din Timisoara să se dezvolte mai mult? Cine sunt antreprenorii Timişoarei şi cum fac să trea­că graniţele judeţului şi ale ţării? Ce tipuri de busines­suri se potrivesc cel mai bine pe profilul unui judeţ dominat de industria auto?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO