Companii

Urmează conferinţa ZF/BT România irigabilă Iaşi, marţi, 21 martie. ANIF a pregătit o suprafaţă de 1,35 mil. ha pentru irigat în 2023. În regiunea NE a ţării se irigă anual doar 50.000 ha, iar în judeţele Suceava şi Neamţ amenajările lipsesc

Urmează conferinţa ZF/BT România irigabilă Iaşi,...

Autor: Florentina Niţu

20.03.2023, 00:06 156

Sunt prevăzute cele două judeţe pe lista viitoarelor investiţii? Aceasta este o întrebare la care vom căuta răspuns la evenimentul ce va avea loc marţi, 21 martie 2023, începând cu ora 10:30 la Hotel Internaţional, sala Magnum.

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), care administrează in­fra­structura principală de irigaţii din România, a pregătit pentru o suprafaţă de 1,35 mil. hectare pentru irigat în cam­pania din 2023, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii instituţiei la solicitarea ZF.

Fermierii sunt cu ochii pe aceste cifre în contextul în care atât în 2020, cât şi în 2022 seceta le-a afectat culturile şi pe unii i-a dus în pragul falimentului. Mai mult, unii dintre ei au făcut investiţii masive în echipamente pentru irigat şi îşi doresc să aibă apă pe canal atunci când vor avea nevoie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO