Companii

Urmează conferinţa ZF/BT România irigabilă, marţi, 7 martie, Timişoara. Vestul, a treia cea mai mare regiune din ţară după producţia de rapiţă şi a patra după producţia de grâu. Ce potenţial de creştere au aceste culturi dacă suprafaţa se va iriga?

Urmează conferinţa ZF/BT România irigabilă, marţi, 7...

Autor: Florentina Niţu

06.03.2023, 09:00 129

Evenimentul va avea loc marţi, 7 martie 2023, începând cu ora 10:30 la Iulius Congress Hall, sala Strauss.

Circa 10% din suprafaţa cultivată cu grâu, 217.000 de hectare, acoperă regiunea de vest a ţării. Vestul este a patra cea mai mare regiune din ţară după producţia de 1,13 milioane de tone de grâu, din 2021, ultimul an pentru care există date disponibile. De asemenea, regiunea este a treia cea mai mare din ţară după producţia de rapiţă, conform calculelor ZF pe baza datelor de la INS.

În regiunea de vest, sunt cultivate 505.430 de hectare cu cereale şi în cele patru judeţe (Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş) este amenajată o suprafaţă pentru irigat de circa 18.000 de hec­tare, însă în 2022 s-a irigat mai puţin, arată da­tele Agenţiei Naţio­na­le de Îmbunătăţiri Fun­ciare, ca­re gestio­nea­ză infra­struc­tu­ra na­ţională de iri­ga­ţii. Prac­tic, acum se poate iriga doar 3,5%, în cel mai fericit caz, din suprafaţa cultivată cu cereale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO