Companii

Urmează conferinţa ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde“, 25 ianuarie: Care este viitorul industriei româneşti şi al celor 1,3 milioane de angajaţi din cel mai important sector economic al României?

Urmează conferinţa ZF/Liberty Steel „Industria...

Autor: Răzvan Botea

18.01.2022, 09:30 279

Cum va arăta industria strategică a viitorului şi cum se vor finanţa investiţiile necesare pentru decarbonizarea sectorului industrial?

Industria cântăreşte greu în economia românească şi înseamnă aproximativ 20% din economie, unul dintre cele mai mari procente din Uniunea Europeană. Sectorul in­dus­trial angajează 1,3 milioane de persoane, adică peste un sfert din numărul total de salariaţi din România (5 mil.), con­form datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Ur­mătoarele decenii vor însemna pentru industrie o trans­for­mare radicală, în lu­mina provocărilor pri­vind tranziţia ver­de, digitalizarea etc.

În acest context, în care mersul eco­no­miei româneşti se ba­zează pe in­dus­trie, precum şi un sfert din totalul an­ga­jaţilor, dezbaterea legată de viitorul in­dustriei în România în noul context eu­ro­­pean şi mondial este crucială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO