Companii

Urmează Gala ZF 2021, 17 noiembrie. Ce a fost la galele anterioare

Sorin Pîslaru, redactorul-şef ZF, a înmânat premiul pentru Romtelecom.

Galele aniversare ale Ziarului Financiar din anii 2009-2012 au stat sub semnul crizei economice care şi-a făcut simţită prezenţa şi în România.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.11.2021, 00:06 124

Gala ZF, cel mai important eveniment de business al anului, care, în 2021, are loc pe 17 noiembrie, are ca temă identificarea unui nou model de creştere pentru România, dar şi pentru Europa Centrală şi de Est.

Galele aniversare ale Ziarului Financiar din anii 2009-2012 au stat sub semnul crizei economice care şi-a făcut simţită prezenţa şi în România.

Anul 2009 a marcat astfel, simultan, două decenii de capitalism în România şi infiltrarea crizei în economia locală, ca un ecou a ceea ce începuse deja dincolo de ocean. De la căderea comunismului, România trecuse prin entuziasmul alegerilor, mineriade, privatizare în masă, falimente bancare, împroprietăriri, prăbuşire economică, intrarea în Uniunea Europeană, aprecierea şi deprecierea spectaculoasă a leului, crizei politice şi, în fine, recesiunea brutală. Gala ZF din următorul an, 2010, a stat sub semnul recesiunii pe care o traversa România, purtând, de altfel, titlul „Ieşirea din criză“.

La gala din 2011 a Ziarului Financiar, se lansa ediţia a şasea a catalogului Cele mai valoroase companii din România, un produs editorial care, din 2006, a continuat să fie publicat an de an. Era al şaselea an în care OMV Petrom ocupa primul loc, cu o valoare de 3,7 miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO