Companii

Ce urmează? Grupul polonez AmRest nu a mai deschis nicio cafenea Starbucks şi niciun restaurant Burger King de mai bine de un an. În octombrie 2023, polonezilor le expiră contractul de franciză Starbucks pentru România

Ce urmează? Grupul polonez AmRest nu a mai deschis nicio...

Autor: Cristina Roşca

12.10.2022, 09:00 740

În ceea ce priveşte Burger King, AmRest nu mai are voie să dezvolte operaţiunile din regiune din cauza unei decizii a grupului american ♦ Ei păstrează restaurantele deja inaugurate.

Grupul polonez AmRest, ce de­ţine local francizele Starbucks (lanţ de cafenele) şi Burger King (restau­rante de tip fast food), are în România 63 de unităţi, numărul fiind constant din decembrie 2021 când a avut loc o închidere de cafenea. De deschis, po­lo­nezii nu au mai inau­gu­rat nicio unitate nouă - sub niciunul dintre cele două branduri din porto­foliul local - de mai bine de un an, mai exact din va­ra lui 2021. Această lipsă de acti­vi­tate la ni­vel de expansiune are loc în contex­tul în care în octombrie 2023 po­lone­zi­lor le expiră contractul de fran­ciză Starbucks pentru România. În ceea ce priveşte Burger King, AmRest nu mai are voie să dezvolte opera­ţiu­nile din regiune din cauza unei decizii a grupului american. Anul acesta, gi­gan­tul Burger King, unul din­tre cele mai cunoscute lanţuri de fast-food din lu­me, a suspendat dez­vol­tarea în Ro­mâ­n­ia şi în ţările din regiune.

Francizatul, grupul polonez Amrest, păstrează însă restaurantele deja deschise, e vorba de un total de 93 de unităţi pe cinci pieţe. În România sunt nouă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO