Companii

Urmează videoconferinţa ZF HR Trends 2020, 25 martie. Angajaţii şi angajatorii, faţă în faţă cu digitalizarea în vreme de criză. Cum folosesc managerii digitalizarea pentru a-şi gestiona mai bine salariaţii în vreme de criză?

Urmează videoconferinţa ZF HR Trends 2020, 25 martie....

Autor: Ramona Cornea

19.03.2020, 13:25 170

Invitaţii videoconferinţei ZF HR Trends 2020 vor discuta despre impactul digitalizării din procesele de business pentru angajaţii şi angajatorii din România în timp de criză.

Ziarul Financiar va transforma eveni­mentul HR Trends 2020 în video-conferinţă, în contextul în care autorităţile locale recomandă autoizolarea pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Astfel, la cea de-a 14-a ediţie a evenimentului HR Trends şi prima ediţie organizată prin video-conferinţă, se abordează teme de discuţie pornind de la contextul pieţei muncii în timp de criză.

Printre speakerii din cadrul evenimentului sunt Andreea Baciu, VP of Global Talent Development, UiPath, Mihai Găvan, HCM Sales Director la TotalSoft, cu  un background important în resursele umane, dobândit în cei 12 ani de activitate în domeniul vânzărilor de soluţii software pentru HR, Aurelian Chitez, Sales Manager, Romanian Software, cu o expe­rienţă de peste 8 ani în promovarea şi vânzarea de soluţii software dedicate optimizării proceselor de HR, şi Carmen Dumitrache, Director Executiv Resurse Umane, Telekom Romania, un profesionist cu experienţă într-o gamă largă de industrii precum cea de tehnologie şi IT, consultanţă şi externalizare, medicală, dar şi în domeniul ONG. 

Principalele teme de discuţie ale video-conferinţei vor fi: rolul roboţilor în creşterea productivităţii muncii, cum se măsoară performanţa oamenilor în vreme de criză, avântul neaşteptat al telemuncii, impact pentru business şi top 5 priorităţi de pe agenda oamenilor de HR în primăvara lui 2020.

Cum folosesc managerii digitalizarea pentru a-şi gestiona mai bine salariaţii în vreme de criză, în ce măsură poate automatizarea proceselor să ajute la creşterea business-urilor într-o perioadă în care multe sectoare sunt puternic afectate de noul coronavirus, cum se fac noile angajări şi cum sunt motivaţi oamenii în era telemuncii, care sunt cele mai eficiente metode de evaluare a performanţei angajaţilor care lucrează de acasă în această perioadă, ce fac oamenii de HR pentru a ţine moralul ridicat angajaţilor care nu mai vin la birou şi care nu se pot adapta muncii de acasă şi cum arată viitorul muncii în contextul digitalizării şi al crizei generate de noul coronavirus sunt doar câteva dintre temele de discuţie din cadrul ediţiei din acest an a evenimentului ZF HR Trends. 

Procentul corporatiştilor care au mai lucrat de la birou la sfârşitul săptămânii trecute a scăzut considerabil, pe măsură ce majoritatea companiilor au mizat pe conceptul lucrului de acasă. Potrivit consultanţilor imobiliari, vineri doar 20 până la 50% dintre corporatişti au mai venit la birou. 

Numărul celor care lucrează în clădiri moderne de birouri în Bucureşti şi în cele patru mari centre regionale din România (Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov) depăşeşte, probabil, 400.000 de salariaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO