Companii

Urmează ZF Agrobusiness Summit 2024: „Cum depăşim 2024, un an de încercare pentru agricultură? Drumul spre performanţă în agrobusiness“

Urmează ZF Agrobusiness Summit 2024: „Cum depăşim...

Autor: Florentina Niţu

25.10.2024, 00:07 460

De la cei care pun pe piaţă sămânţa în pământ, din care se face grâu sau porumb, ori răsadul din care se fac legume, până la cei care fac producţie vegetală, cresc animale şi produc mâncare, de la companii cu zeci de hectare, la companii cu mii de hectare, de la oameni de afaceri cu businessuri integrate la finanţatori, distribuitori de inputuri şi materii prime agricole, reprezentanţi ai mediului academic, consultanţi şi companii de recrutare în agricultură, până la autorităţile care iau decizii, toţi vor participa la conferinţa ZF Agrobusiness Summit 2024: „Cum depăşim 2024, un an de încercare pentru agricultură? Drumul spre performanţă în agrobusiness“.

Agricultura este un sector în care activează 20.000 de firme şi care generează 54 de miliarde de lei cu aproape 80.000 de angajaţi, este unul dintre cele mai importante pentru economie, iar în contextul actual, când discuţiile despre mâncare şi securitatea alimentară sunt tot mai intense, importanţa sa creşte. Mai mult, acest sector este unul dintre cele mai dezvoltate din România şi contribuie anual cu 4-5% din PIB.

În 2024, agricultura din România a fost grav afectată de o secetă severă, care a lovit în special culturile de floarea-soarelui şi porumb, afectând peste 2 milioane de hectare, dar a avut un impact şi asupra grâului şi rapiţei. Deşi necesarul intern de consum este asigurat, conform datelor publicate de Ministerul Agriculturii, România nu poate fi considerată încă un producător important de alimente. Totuşi, acest lucru ar putea fi schimbat cu ajutorul celor aproape 16 miliarde de euro din fonduri europene disponibile până în 2027. Cum va reuşi România să depăşească provocările actuale pentru a face performanţă în viitor?

Printre speakerii confirmaţi se numără Alina Creţu, director executiv, Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România, Bogdan Grama, senior operational and developer manager, Carmistin, Jean Ionescu, country leader România & Moldova, Corteva Agriscience, Liviu Dobre, CEO, Agricover Holding, Teofil Dascălu, CEO, Frizon Group, Ioan Enoiu, fondator şi director strategii integrate, Naturevo, Bogdan Alexandrescu, director, Direcţia Agri, CEC Bank, Felix Daniliuc, director department IMM, BRD, Alexandu Savin, senior investment manager, Roca Investments, Monalisa Ungureanu, CEO, Agrii România, Sergiu Gorban, CEO, Transylvania Invest, Szabolcs Ilyes, executive manager, RegioConsult, Mirela Stoian, decan, Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Bogdan Chiripuci, manager politici şi programe pentru agricultură, Clubul Fermierilor Români, Valentin Şoneriu, administrator, Carmolimp, Marius Ogrezeanu, fondator, Agribusiness Job, Gabriel Stoian, CEO, Profeco, Radu Gherman, ultra fresh (PFT) buying director, Carrefour România, Radu Florin, CEO, Agroland Agribusiness, Florin Constantin, fondator, Agxecutive, Răzvan Prelipcean, cofondator, Ferma Naturleg, Horaţiu Buzgău, CEO şi fondator, Allu (Holiv Ecoplant).

 

Principalele teme de discuţie din acest an sunt:

Panelul 1. Situaţia din 2024, un an decisiv: de la producţia vegetală la cea animală, de la afaceri specializate la afaceri integrate.

► Panelul 2. Finanţarea în agribusiness: de la subvenţii la investiţii inteligente.

► Panelul 3. Pasul de la producţie la producţie eficientă: rolul managerilor cu pregătire în domeniu şi al tehnologiei avansate.

► Panelul 4. Cum facem să avem mai multă mâncare românească la raft şi pe masă?

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit 2025