Companii

Urmează ZF ESG Summit 2022, 17-18 mai: ESG, pilonul dezvoltării sustenabile

Urmează ZF ESG Summit 2022, 17-18 mai: ESG, pilonul...

Autor: Mirabela Tiron

06.05.2022, 09:30 184

Sustenabilitatea este un subiect prezent pe agenda tuturor marilor companii, integrarea principiilor de mediu, sociale şi  de guvernanţă corporativă (ESG) va reprezenta o  prioritate în luarea deciziilor de business, în linie cu cerinţele legislaţiei europene. Marile corporaţii încep să dezvolte proiecte pentru a se alinia la criteriile impuse de noua paradigmă de responsabilitate socială ESG. 

Cumpără bilet la evenimentul ZF ESG Summit

Ziarul Financiar organizează prima ediţie a summitului pe teme legate de ESG în perioada 17-18 mai, eveniment ce va reuni reprezentanţi ai autorităţilor locale, bănci, multinaţionale şi oficiali ai companiilor ce au  implementat deja acest concept.

Preocuparea pentru sustenabilitate şi dezvoltare durabilă este din ce în ce mai vizibilă în rândul unor bănci, companii imobiliare sau firme de transport de pe piaţa locală. Acest  nou concept ce pune în centrul activităţii companiilor problemele de mediu, sociale şi de guvernanţă devine noul trend în business.

Cum integrăm în business principiile de sustenabilitate, ce efect are ESG în transformarea şi adaptarea businessurilor dar şi cum poate influenţa strategia de sustenabilitate evoluţia pe piaţa de capital a unei companii sunt întrebări la care vom găsi răspunsurile în cadrul summitului „ESG, pilonul dezvoltării sustenabile“.

Mai mult, în cadrul evenimentului vom vedea ce presupune activitatea de ESG la nivelul multinaţionalelor, ce impact au proiectele ESG asupra mediului şi comunităţii dar şi care sunt noile standarde ESG în finanţare.

Politicile ESG vor deveni parte integrantă a procesului de luare a deciziilor, a planificării dar şi a proceselor de raportare. Companiile vor trebui să se raporteze la schimbările climatice, să contribuie la un mediu mai curat prin energie şi transport verde, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii.

Politicile de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) vor intra pe agenda marilor investitori, care pe lângă performanţa financiară vor cuantifica şi impactul larg pe care businessul îl are asupra societăţii şi mediului. Acest indicator de performanţă non-financiară va deveni noul pilon pentru dezvoltare durabilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO