Companii

Urmează ZF Health & Pharma Summit 2019, 16-17 septembrie. Cum poate beneficia pacientul român de servicii mai rapide în urma dezvoltărilor din industria farma şi de sănătate

Evenimentul ZF Helath & Pharma Summit 2016. Cum reconstruim încrederea în sistemul de sănătate din România?

Evenimentul ZF Helath & Pharma Summit 2016. Cum reconstruim încrederea în sistemul de sănătate din România?

Autor: Georgiana Mihalache

27.08.2019, 00:08 316

♦ Sistemul de sănătate din România trebuie să facă pasul următor spre performanţă şi servicii de calitate ♦ După creşterile salariale şi investiţiile din spitale, miza se mută spre eficientizarea cheltuielilor.

Ziarul Financiar organizează evenimentul ZF Health &  Pharma Summit, o conferinţă care ajunge la a opta ediţie în 2019 şi continuă astfel seria dezbaterilor despre sistemul românesc de sănătate şi industria farma, alături de reprezentanţii autorităţilor şi companiilor care activează în domeniu.

Timp de două zile, între 16 şi 17 septembrie 2019, la Hotel Crowne Plaza din Capitală se vor dezbate cele mai importante subiecte din sănătate pentru a vedea ce mai este de făcut şi care sunt soluţiile pentru provocările actuale ale sistemului.

Care este pasul următor în sănătate în România şi cum ajungem la servicii de calitate şi la profesionalism în sistemul medical atât cel de stat, cât şi cel privat sunt două dintre temele de discuţie care vor fi abordate anul acesta la ZF Health & Pharma. În 2012, la evenimentul ZF s-a vorbit despre reformă în sănătate şi cum va arăta sistemul de sănătate peste cinci ani, în 2017, când tema principală de discuţie a fost accesul mai rapid al pacienţilor la servicii medicale.

În acest timp, încrederea pacienţilor în sistemul de stat a scăzut, pe fondul lipsei de investiţii în spitale noi, ceea ce a permis creşterea pieţei private de sănătate şi a dus la dezvoltarea marilor reţele private de sănătate.

În 2019, la opt ani de la primul eveniment ZF Health & Pharma, vorbim despre performanţă în medicină, în contextul în care salariile personalului medical au crescut, iar investiţiile au început să apară şi la stat.

În medie, veniturile medicilor din câteva spitale de stat care au publicat salariile personalului medical analizate de ZF au ajuns la 2.000 - 2.500 de euro net lunar, iar media veniturilor asistentelor este de aproape 1.000 de euro pe lună. De asemenea, 37 de molecule noi de medicamente au fost introduse pe piaţa locală în 2018, iar jucătorii privaţi au continuat extinderea la nivel naţional.

Ministerul Sănătăţii are un buget de 9,5 miliarde de lei în 2019, iar Casa Naţională de Sănătate are un buget de 37,8 miliarde de lei în 2019, sume record care intră în sistemul medical anul acesta.

Cum poate beneficia şi pacientul român de servicii mai rapide în urma dezvoltărilor din industria farma şi de sănătate? Soluţiile autorităţilor şi ale companiilor vor fi dezbătute la ZF Health & Pharma Summit 2019.

 

Ce înseamnă ZF Health & Pharma Summit

♦ Şapte ediţii ale evenimentului din 2012 până în 2018

♦ Peste 200 de speakeri în total la cele şapte ediţii până în prezent

♦ Peste 2.000 de participanţi la ediţiile de până acum

♦ Reprezentanţi ai autorităţilor şi ai celor mai importante companii din industria farma şi de sănătate din România

♦ Zeci de teme de discuţie în legătură cu cele mai fierbinţi subiecte din sănătate

 

Evenimentul ZF Helath & Pharma Summit 2017. Sănătatea pacienţilor, obligaţie sacră!

 

Evenimentul ZF Helath & Pharma Summit 2018. Au venit banii pentru medici. Când vom avea şi servicii de calitate în sectorul public de sănătate şi ce urmează în sectorul privat?

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO