Companii

Urmează ZF Pharma, 25-26 septembrie. Piaţa spitalelor private, afaceri de 1 mld. lei şi 5.900 de angajaţi. Top 50 de jucători controlează 80% din acest sector

Urmează ZF Pharma, 25-26 septembrie. Piaţa spitalelor...

Autor: Mirabela Tiron

17.09.2018, 00:07 345

Pe piaţa serviciilor medicale private activau anul trecut 335 de firme în do­meniul spitalicesc, care au cumulat afaceri totale de un miliard de lei şi aveau circa 5.900 de angajaţi, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Cele mai mari 50 de companii din acest sector adunau afaceri de 840 de milioane de lei, adică 80% din piaţă, şi aveau circa 4.200 de angajaţi, arată aceeaşi sursă.

Marile reţele de sănătate, precum MedLife, Regina Maria, Medicover, Gral Medical sau Sanador, controlează pe piaţă, pe lângă spitale (unele înre­gistrate pe firme diferite), şi policlinici sau laboratoare.

Clasamentul arată că firma Delta Health Care, ce operează spitalul Ponderas, parte din reţeaua Regina Maria, ocupă locul întâi în piaţă, după cifra de afaceri raportată anul trecut. Compania a finalizat cu afaceri de 116 milioane de lei şi un profit net de 13 milioane de lei.

Al doilea jucător în piaţă (după cod CAEN 8610) este compania Teo Health SA din Braşov, ce operează spitalul privat Sf. Constantin din Braşov, controlat indirect de Mihai Miron, antreprenorul care deţine Ropharma.

Spitalul şi-a crescut anul trecut afacerile la 46,8 milioane de lei faţă de 37,3 milioane de lei, în anul anterior, potrivit datelor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO